Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.12.2015 08:05:43
Deli članek:

Stojanović zavrnil, nekdanji trener Olimpije očitno ne

Nikola Miljković

Poročali smo že o tem, da ima srbski prvoligaš iz Sandžaka zaradi novega športnega direktorja Denisa Kadirića odslej tudi slovenski pridih. Lahko bi imel še močnejšega.

Ob koncu tedna so na skupščini Novega Pazarja poskrbeli za presenečenje. Toda nikakor ne zato, ker je nov prvi mož postal Kemal Mehmedović, prav tako ne zaradi spoznanja, da je v upravnem odboru poleg predsednika kar pet podpredsednikov in 36 članov, ampak je kriv novi športni direktor. Slovenec, ki ga v nogometni družini na sončni strani Alp nismo imeli priložnosti spoznati, v preteklosti ni deloval v nobenem klubu, zato pa je primorski podjetnik Denis Kadirić precej bolj dejaven v Srbiji. Pred dobrima dvema letoma je postal predsednik Sinđelića, zdaj se je lotil novega izziva.


"Pravzaprav sem v klubu dejaven že dva meseca, na skupščini je vse skupaj postalo uradno. Pljunili smo v roke, lotili smo se dela in postavili novo organizacijsko strukturo, hkrati nam je uspelo zagotoviti višji proračun. V tolikšni meri, da smo po mojih informacijah takoj za najmočnejšimi v ligi," je povedal športni direktor Novega Pazarja, ki je po jesenskem delu prvenstva v srbski prvoligaški druščini na 12. mestu na lestvici.

PRIHAJA MILORAD KOSANOVIĆ
Novi Pazar je trenutno brez trenerja, prva naloga športnega direktorja je kakopak ustoličiti prvega moža strokovnega vodstva. "Naša prva izbira je bil Slaviša Stojanović. Z njim sem se dobil na pogovoru, imel je našo ponudbo, vendar se je naposled zahvalil, ker naj bi medtem dobil finančno donosnejšo," je razkril snovalec kadrovske politike v srbskem prvoligašu in v nadaljevanju zaupal še eno zanimivo informacijo. Na klop bo bržčas sedel strokovnjak, ki smo ga spoznali na slovenskem prvoligaškem prizorišču, ko je vodil Olimpijo: "Glede trenerskega vprašanja smo res blizu rešitve. Menim, da nas le še malenkosti ločijo od dogovora o sodelovanju z Miloradom Kosanovićem, ki je bil z Novim Pazarjem uspešen že v pretekli sezoni. Skoraj prepričan sem, da se bomo kmalu dogovorili oziroma uskladili o vseh podrobnostih."