Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.12.2015 22:37:03
Deli članek:

Leicester odigral 0:0 in se izenačil z Arsenalom

Leicester City ni več vodilna ekipa premier lige, toda lisice so se proti Manchester Cityju izkazale in so z novo vodilno ekipo točkovno izenačene.

Leicester je bil na domačem igrišču velik del tekme enakovreden nasprotnik mogočnejšemu tekmecu, nekaj težav je imel le v drugem delu prvega polčasa, ko so sinje modri (tokrat v fluorescentno rumenih dresih) močno pritisnili. Pred tem in predvsem v drugem delu pa je senzacija prvenstva dobro stala na igrišču in odbijala vse napade. 

Pa ne samo to, lisice so tudi imele svoje priložnosti, predvsem prvi strelec Jamie Vardy je zapravil zelo lepo, medtem ko je moral enkrat tudi zelo dobro posredovati gostujoči vratar Joe Hart. Pod črto pa je ostalo pod povsem pravičnih 0:0, s katerimi je Leicester ponovno dokazal, da tako neverjetno visoko ni po naključju. 

Kot rečeno, točkovno se je izenačil s po novem vodilnim Arsenalom, ki ima boljšo razliko v zadetkih in ima še vedno tri točke prednosti pred svojim tokratnim nasprotnikom Manchester Cityjem. Trdno je na mestih za ligo prvakov, v krizo zabredli Manchester United, ki je glavni kandidat za četrto mesto, zaostaja devet.