mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 02.12.2015 14:53:35

Eleke v končnici pokopal Rudarja

Nikola Miljković
Nogometaši Gorice so v uvodni tekmi 20. kola Prve lige premagali velenjskega Rudarja (1:0). Edini gol je v 86. minuti zabil Blessing Eleke, kar je bil že 12. ligaški gol za Nigerijca v tej sezoni.

Novogoričani so po veliki zmagi nad Olimpijo v prejšnjem krogu tokrat premagali še Rudar. Dvoboj je odločil drugi najboljši strelec lige Blessing Eleke ob koncu tekme. Primorci so se vsaj začasno prebili pred Domžale na tretje mesto prvenstvene lestvice, Rudar ostaja sedmi, a le s tremi točkami prednosti pred trenutno zadnjeuvrščenima Celjem in Krškim.

V prvem polčasu je imela terensko premoč Gorica, ki je sprožila tudi nekaj več strelov proti vratom kot gosti - ti so poskusili le v 20. minuti, ko je strel Stjepana Babića obranil Grega Sorčan -, najnevarnejša pa sta bila poskusa Sandija Arčona z roba kazenskega prostora v 26. in Blessinga Elekeja v 39. minuti.

V prvem primeru je bil na mestu Matej Radan, v drugem pa je Eleke, ki je bil po podaji Amela Džuzdanovića (ta je moral zaradi domnevne poškodbe kolena igro zapustiti še pred koncem prvega polčasa) sam pred Radanom, zgrešil cilj, tako kot Džuzdanović minuto zatem.

MARTINOVIĆ IN ELEKE KAZNOVALA NAPAKO KOCIĆA
V uvodu drugega polčasa je prvi zagrozil Mario Babić, ko je iz prve udaril po podaji z desne strani, a je bil Sorčan na mestu. Sledilo je nekaj strelov na obeh straneh, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo rezultata.



Zato pa ga je spremenil Eleke v 86. minuti, ko se je znašel sam pred Radanom po napaki Milana Kocića in podaji Dina Martinovića. Za Elekeja je bil to 12. zadetek v sezoni, s čimer se je utrdil na drugem mestu lestvice strelcev. Za vodilnim Andražem Šporarjem zaostaja pet zadetkov. V 90. minuti je Eleke prodrl še po levi strani v kazenski prostor, podal v sredino, a je dobro posredovala obramba gostov.

Gorica bo v 21. krogu v nedeljo gostovala v Novem mestu, Rudar pa bo dan prej gostil Zavrč.

Gorica - Rudar 1:0 (0:0)

Nova Gorica - Športni park, gledalcev 400, sodniki: Kajtazović (Kranj), Švarc (Ivančna Gorica) in Podobnik (Veliki Gaber).
Strelec: 1:0 Eleke (86.).
Gorica: Sorčan, Celcer, Širok, Burgić (od 71. Nunić), Arčon (od 65. Kotnik), Eleke, Cvijanović, Kavčič, Džuzdanović (od 45. Martinović), Mevlja, Johnson.
Rudar: Radan, Kašnik, Trifković, Črnčič (od 62. Krcić), S. Babić, Kocić, Bolha (od 80. Tolimir), Ihbeisheh, Knezović, Eterović (od 66. Prašnikar), M. Babić.
Rumeni kartoni: Mevlja, Johnson, Celcer; M. Babić, S. Babić.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike