franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 02.12.2015 12:10:58

ZAVRČ - OLIMPIJA: Po novogoriški klofuti nazaj h koreninam

m24.si
Pred tekmo v Halozah je najprimernejše naslednje vprašanje: lahko Zavrč, ki je v soboto ponagajal Mariboru, še poglobi slabo voljo v taboru Olimpije? Na prvi pogled se zdi, da vsekakor lahko. Ne nazadnje Zavrč v tej sezoni z zmaji še ni izgubil.

Čeprav drži, da statistika pove marsikaj, pa je hkrati res, da je nanjo mogoče pogledati z različnih vidikov. In čeprav potrjuje, da Olimpija v tej sezoni še ni premagala Zavrča, med drugim razkriva tudi to, da so zmaji na zadnjih treh gostovanjih v Halozah odnesli celo kožo. V obmejnem kraju so poslednji poraz doživeli aprila lani, potem so vknjižili dve zmagi in remi. Pod zmagi sta se podpisala Darko Karapetrović in Aleksandar Radosavljević, pod remi Marijan Pušnik, ki bo Ljubljančane s klopi jasno vodil tudi tokrat. V prvi vrsti bo upal, da bodo njegovi varovanci manj sebični kot v nedeljo, ko so pozabili, da je nogomet moštvena igra. Vsak zase je z glavo rinil skozi zid in posledica je bila povsem pričakovana: poraz z Gorico.

NEMIRNI PREDPRAZNIČNI DNEVI
Da tako naprej ne bo šlo, je kristalno jasno. Toda zmaji nimajo veliko časa za učenje na napakah. Po nedeljskem spodrsljaju Mariboru bežijo le še za šest točk. Lahko bi za devet, pa so zapravili imenitno priložnost, da bi se na premor podali precej zadovoljni z opravljenim. Zdaj marsikdo trepeta, da bo v treh preostalih jesenskih krogih Olimpija zapravila še to, kar si je pred tem prigarala s trdim delom. Strah ima včasih zgolj velike oči, ampak njegova prisotnost je v tem trenutku povsem logična: po porazu z Gorico nogometaše iz Ljubljane čakata dve zaporedni tekmi s kluboma, ki ju v tej sezoni še niso premagali. Na štirih tekmah z Zavrčem in Domžalami so zeleno-beli osvojili zgolj dve točki. Zdaj bo torej treba kljubovati tudi statistiki.

No, ampak ko ima hudič mlade, jih ima po navadi veliko. In v Ljubljani je v teh predprazničnih dneh še pestreje, kot je bilo pred tedni, ko se je začelo šušljati o nesporazumih znotraj kluba. Tedaj so številni tiste, ki smo poročali o tem, označili za heretike, slišali smo tudi, da širimo laži in neresnice. Ampak dejstvo je, da se ljudje iz uprave gledajo postrani – in to vse bolj. Nekateri zaupniki Milana Mandarića iz Olimpije podijo predvsem športnega direktorja Ranka Stojića, vsi vpleteni pa so tako nespretni, da je njihovo pranje umazanega perila hitro postalo javno. To kakopak ni v redu, predvsem pa se zdi preklemanska škoda, da v Ljubljani tudi tedaj, ko so rezultati občutno boljši, lahko bi rekli, da celo dobri, ne vlada idila. Ker škripa tudi na marsikateri ravni organizacije, je kristalno jasno, da Mandarića čaka še ogromno trdega dela.

ŠTEVILNE STARŠEVSKE TEŽAVE
Zadnja misel prejšnjega odstavka velja tudi za Pušnika in njegove strokovne sodelavce. Ti so ves čas na preizkušnji – ne samo da se morajo ukvarjati z vsakodnevnim treniranjem, hkrati se srečujejo tudi s številnimi starševskimi težavami. Dobri rezultati, vse več tujih oglednikov in povečana evforija med Ljubljančani so na nogometaše vplivali različno. Nekateri so kljub vsemu z nogami ostali na trdnih tleh, nekateri so poleteli v višave, spet tretji so pogoreli v preveliki želji. Ko se nato v igro prikrade še sebičnost, se zgodi to, kar se je Olimpiji v nedeljo. Takšni porazi sicer niso prijetni, so pa dobrodošli. Ker lahko služijo kot opozorilna klofuta. Ali je novogoriški udarec z dlanjo predramil nogometaše Olimpije, bomo kakopak videli že danes, ko se bo tekma v Halozah začela ob 16. uri.



"Naš tokratni nasprotnik je v preteklem krogu dokazal, da ima kvalitetno moštvo, ki je v Ljudskem vrtu vodilo celo s 3:1. Torej odhajamo v goste h klubu, ki bo na vsak način želel osvojiti vse tri točke. Mi se moramo vrniti k svoji igri, ki nas je krasila na večini tekem v letošnji sezoni. Verjamem, da bomo poraz z Gorico hitro pozabili," se nadeja Marijan Pušnik, ki je bil po nedeljskem porazu razočaran, kot po selitvi v Ljubljano bržčas še ni bil. Aleksander Šeliga je v svojem času pri Olimpiji doživel že ogromno podobno udarcev, toda to ne pomeni, da se je nanje navadil. "Lahko nam je zelo žal za poraz z Gorico," poudarja izkušeni čuvaj mreže, ki je v isti sapi dodal: "Pa ne zaradi spodrsljaja našega najbližjega zasledovalca, temveč zaradi nas samih, saj smo igrali na svojem igrišču in bi preprosto morali odigrati bolje in osvojiti nove tri točke. Resnično je zelo velika škoda, da smo si privoščili domači poraz."

Pred tekmo z Zavrčem Šeliga soigralcem sporoča naslednje: "Na zadnjih tekmah so nogometaši Zavrča potrdili dvig v formi, kar predstavlja svojevrsten izziv za naše moštvo. Mi bomo morali pokazati pravi karakter in se odzvati na ustrezen način. Prepričan sem, da nam lahko ob pravem pristopu in igri, ki nas je krasila na večini tekem v letošnji sezoni, uspe osvojiti nove tri točke. Poudarjam pa, da nas čaka izjemno zahtevna naloga."

ČAS ZA PORAVNAVO RAČUNOV
Rok Kronaveter je eden tistih, ki bi danes tehtnico lahko prevesili na ljubljansko stran. V predpreteklem krogu je bil mož odločitve na tekmi s Krko, v Halozah bo lovil svoj deseti gol v sezoni. "Tokrat moramo biti precej bolj zbrani v fazi obrambe. Vsi, od prvega do zadnjega. V napadu pa izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Za nove zmage bo treba izkoreniniti stare navade," je z zanimivo mislijo postregel mariborski nogometaš, ki upa še na nekaj, in sicer na to, da bo Olimpija prvič v tej sezoni spravila Zavrčane na kolena: "Napočil je čas za poravnavo računov, saj Zavrča v tej sezoni še nismo uspeli premagati. Z organizirano, kompaktno in disciplinirano igro se lahko nadejamo ugodnega razpleta."

Dodajmo, da bo za red na zelenici završkega stadiona danes skrbel mariborski sodnik Slavko Vinčić.

Članki iz rubrike