Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

dm
dm
0 02.12.2015 12:29:45

KRŠKO - KOPER: Zmagovalci in negostoljubni domačini

Nikola Miljković
Pri Koprčanih se ogromno dogaja. Strateg Slavko Matić pripravlja svoje moštvo na današnje gostovanje pri Krškem, obenem pa razmišlja o tem, komu zaupati kapetanski trak, medtem pa je bila volilna skupščina, na kateri bi morali izvoliti novega predsednika kanarčkov, v zadnjem trenutku odpovedana.

Tri tekme. Toliko časa je trajal kapetanski mandat Hysena Memolle, ki je kapetan Kopra postal po 31. oktobru, ko so Primorci na domačem igrišču izgubili dve točki proti Krki. V skladu z novo, precej posebno tradicijo je takratni trener Matić ob neuspehu vnovič zamenjal kapetana moštva in čast je doletela 23-letnega albanskega branilca, ki pa se je zavedal, da bo bržčas to čast lahko ohranil le kratek čas. Ob vsakem neuspehu – in za Primorce je neuspeh že neodločen izid – se namreč pri Koprčanih odločijo za zamenjavo prvega med enakimi, in ker so Koprčani pred zadnjim porazom z Domžalami dvakrat slavili, je bil Memolla kapetan na treh tekmah. Na prvi, primorskem derbiju proti Gorici, so Koprčani tudi ob izdatni pomoči albanskega branilca (dosegel je prvi gol) premagali Gorico z 2:1, na drugi so na domačem igrišču v tistem obračunu, ki so ga stavnice zaprle zaradi velikih vplačil, s 3:1 ugnali Zavrč. A kot rečeno, na zadnjem prvoligaškem dvoboju so izgubili z 0:2 z Domžalami, kar pomeni, da bo danes na stadionu Matije Gubca kot prvi koprsko četo na zelenico popeljal nov nogometaš.

Še pogosteje kot v Kopru menjavajo kapetane, pa menjavajo nogometaše. Praktično ni kroga, da bi na tekmi nastopilo enajst istih nogometašev kot krog prej, tretji dvoboj v letošnji sezoni s Krškim pa se bo za Koprčane povsem razlikoval od prvih dveh. Na prvem, ko so Krčani v drugem krogu na domačem igrišču presenetljivo premagali Primorce, je kanarčke vodil Rodolfo Vanoli, na drugem, ko so (zdaj že nekdanji) rumeno-modri visoko slavili s 4:0, je na klopi sedel še Nedžad Okčić, tokrat bo primorski četi poveljeval Matić. Ob tem bo tudi začetna enajsterica povsem drugačna kot na prvem ali drugem dvoboju, kajti v zadnjem času je Koprčane zapustilo kar osem standardnih nogometašev (Guberac, Halilović, Šme, Palčič, Tomić, Galešić, Rahmanović in Lotrič).

"Osem tekem sem v klubu in osem tekem igramo v različni postavi, zamenjali smo že 35 igralcev. To veliko pove o nas," je po dvoboju z Domžalčani razglabljal Matić, ki seveda z zadnjo predstavo svojih varovancev ni mogel biti zadovoljen, toda vseeno je zaključil v bolj optimističnem slogu: "Razlika med zmagovalci in poraženci je v tem, da poraženci iščejo razloge, zmagovalci pa rešitve. Mislim, da smo tu vsi zmagovalci, tako strokovna ekipa kot vodstvo kluba in ekipa igralcev, ki je z nami. Poskušali bomo najti rešitev, da v zadnjih treh tekmah osvojimo čim več točk, nato pa se dobro spočijemo in gremo v nadaljevanje sezone."

KDO BO NOVI PREDSEDNIK?
In medtem ko se športni del kolektiva pripravlja na dvoboj s Krčani, se dogajajo premiki tudi v vodstvenih sferah. Koprčani so sklicali volilno skupščino, v kateri bi morali potrditi odstop dozdajšnjega predsednika Anteja Guberca in hkrati razglasiti novega, toda v zadnjem trenutku je bila skupščina odpovedana. Bojda bo najvišji organ kluba o vprašanju novega predsednika zasedal sredi prihodnjega tedna, v boju za predsedniško mesto pa naj bi bila dva kandidata. Prvi je častni predsednik kluba in direktor Komunale Koper Gašpar Gašpar Mišič in Valter Valenčič, ki je nekdaj že deloval v klubu.

DOMAČA TRDNJAVA
Primorci torej danes odhajajo na težko gostovanje h Krškemu, tekmecu, ki mu lahko v primeru zmage pobegnejo na šest točk prednosti, ob morebitnem porazu pa jih lahko Krčani znova ujamejo. Domačini so v zadnjem času v zelo dobri formi, na zadnjih štirih tekmah niso izgubili, ob treh remijih (Celje, Domžale, Zavrč) imajo tudi eno zmago (Gorica). Varovanci Tomaža Petroviča so po odličnem začetku sezone v nadaljevanju malce padli, v zadnjem času pa so znova začeli nizati dobre rezultate. Predvsem na domačem igrišču Krčani igrajo zares dobro, če bi gledali samo domače tekme, bi bilo Krško na petem mestu na lestvici s 13 točkami (in gol razliko 5:7), kolikor bi jih imeli tudi Goričani in Velenjčani, pred njimi bi bila z 19 točkami še Olimpija in Maribor.

Zaradi kazni štirih rumenih kartonov ne bo Jurečiča
Žiga Jurečič je edini nogometaš Krškega ali Kopra, ki danes nima pravice nastopa. Mladi, šele 20-letni vezist je namreč na zadnjem prvenstvenem dvoboju proti Celju po prihodu v igro v 54. minuti že pet minut pozneje prejel svoj četrti rumeni karton v tej sezoni, kar avtomatično pomeni eno tekmo prepovedi igranja. Sicer je Jurečič v letošnji sezoni v dresu Krškega odigral 14 tekem (11-krat je začel v začetni enajsterici), v svojo statistiko pa je ob štirih rumenih kartonih vpisal tudi eno asistenco, na tekmi z Mariborom.

A predvsem v gosteh so novinci v ligi precej skromnejši (na devetih tekmah so s tremi remiji zbrali tri točke), zato so v tem trenutku skupno na zadnjem mestu lestvice s 16 točkami (toliko jih imajo tudi Celjani, ki imajo enako gol razliko kot Krško –20, toda zabili so več golov). Zdaj si želijo domačini še oplemenititi domač izkupiček in se tako znova zavihteti na varno.

Značke: prva-liga, koper, krško

Članki iz rubrike