Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

dm
dm
0 02.12.2015 12:18:23

CELJE - KRKA: V zadnjih petih na četrtem mestu

Grega Wernig
Čeprav bi težko rekli, da so ujeli čisto pravi veter, Celjanom v zadnjem času v jadra pihlja vsaj vetrič, ki jim je pomagal za trenutek prilesti z zadnjega mesta na lestvici, medtem pa so se Novomeščani znašli v popolnem brezvetrju.

Štajerci, najlepše presenečenje prejšnje sezone, ki so jo končali kot državni in tudi pokalni podprvaki, so v novo krenili preprosto katastrofalno. Prodaja ključnega igralca, slabo kadrovanje, neposrečene okrepitve in nekateri razdori znotraj kluba so poskrbeli, da imajo Celjani po 19 krogih na svojem kontu le 16 točk, toliko kot zadnjeuvrščeno Krško. Obe moštvi imata tudi enako gol razliko (–20), grofje pa so pred Krčani samo zaradi več doseženih zadetkov (13:9). Za primerjavo, v prejšnji sezoni so imeli nogometaši Celja na svojem kontu kar 37 točk, torej 21 več kot letos, njihova gol razlika pa je bila zares izjemna – 32:9. V letošnji sezoni so dosegli zgolj 13 golov na 19 tekmah, prejeli pa so jih kar 33. Medtem ko so v prejšnji sezoni v istem času zmagali 10-krat in samo dvakrat izgubili, so v novi izgubili že devetkrat, slavili pa le trikrat. Neverjetno, a resnično.

PROTI LEAKRNARJEM ŠE BREZ ZMAGE
Med klubi, proti katerim v letošnji sezoni še niso uspeli slaviti, je tudi Krka, ki je na dveh tekmah s Celjani enkrat zmagala in enkrat remizirala. Remi 1:1 so lekarnarji dosegli v drugem krogu na Areni Petrol, ko je Štajerce še vodil mladi Simon Rožman, devet krogov pozneje je ob porazu grofov v Novem mestu z 0:1 na klopi sedel že Iztok Kapušin. Nekdanji strateg Hrvatskega Dragovoljca je imel po prihodu v tretje največje mesto v Sloveniji precej težav, ki so takoj razkrile, da je celjska kriza kar globoka in da ni bil problem samo v Rožmanu. Na prvih šestih tekmah je Kapušin s svojimi varovanci osvojil zgolj tri točke – za tri remije –, toda v zadnjem času so se Celjani malce zbudili.

Pri Krki ne bo Mitrovića in Mojstroviča, pri Celju Vidmajerja
Tako strateg Krke Andrej Kastrevec kot trener Celja Iztok Kapušin imata precej težav pri sestavi začetne enajsterice, pri čemer so v še veliko težjem položaju gostje, ki bodo morali na gostovanju na Areni Petrol zaradi kazni zaigrati brez odličnega vratarja Miodraga Mitrovića in kapetana kluba Denisa Mojstroviča. Namesto njiju bosta verjetno začela Mateo Barukčić in Danijel Dežmar. Pri Celju bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkal bočni branilec Tadej Vidmajer.

Na zadnjih petih tekmah so samo enkrat izgubili – visoko z 0:4 doma z Olimpijo, ko je vse štiri gole dosegel Andraž Šporar –, dvakrat so zmagali (v gosteh pri Zavrču in doma proti Rudarju), dvakrat pa remizirali. Predvsem zadnji remi, ko so na gostovanju pri Krškem odigrali 0:0, lahko Štajerce boli, kajti zapravili so odlično priložnost, da bi se vsaj malce oddaljili od zadnjega mesta. Toda odigrali so precej slabo tekmo in več kot mršavega remija si niso niti zaslužili. A kakorkoli že, zadnjih pet tekem vliva upanje vsem navijačem grofov, kajti Celje je, če gledamo samo formo na zadnjih petih tekmah, z osmimi točkami na visokem četrtem mestu.

Povsem drugače je z Novomeščani, ki so po taisti lestvici trenutno na predzadnjem mestu, z le petimi osvojenimi točkami na zadnjih petih tekmah. Toda lekarnarji so na prvih 14 tekmah osvojili ravno toliko točk, tako da so v skupnem seštevku trenutno štiri točke pred Celjani, 19 točk pa v tem trenutku zadostuje za osmo mesto (enako število točk imata tudi Koper in Rudar, toda imata boljšo gol razliko). Krkaši bodo poskušali po štirih tekmah brez zmage znova vknjižiti tri točke, toda čaka jih izjemno težko delo, kajti na Areno Petrol se odpravljajo brez morda celo najboljšega posameznika, vratarja Miodraga Mitrovića, ki je bil v zadnjem krogu izključen in bo moral izpustiti naslednji dve tekmi Krke, za nameček pa manjka še kapetan Denis Mojstrovič, ki je proti Velenjčanom prejel četrti rumeni karton v sezoni.

Značke: krka, celje, prva-liga

Članki iz rubrike