Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
12.11.2015 07:53:28
Deli članek:

Miran Vuk razkril, zakaj so v Zavrču jedli pasulj

Drago Wernig - TAKA

Le utopisti so verjeli, da bi se lahko v haloški zgodbi morda zgodil čudežni zasuk, po katerem bi se Milko Đurovski vrnil v Zavrč, medtem je Miran Vuk že imenoval njegovega naslednika.

Po Ivici Solomunu, Slavku Matiću in Petru Pacultu je Milko Đurovski postal že četrti nekdanji trener Zavrča v dozdajšnjem delu sezone. Po zgolj štirih tekmah. Poslovil se je zaradi nestrinjanja s pretiranim vplivom Mirana Vuka na delo prve ekipe. Preprosto ni želel, da bi mu kdorkoli naročal, kaj in kako mora početi, pri svojem delu je želel biti samostojen.


NOČEM POKVARITI NAJINEGA ODNOSA
"Že ko je bil trener Slavko Matić, smo v klubu ob posvetu še nekaterih strokovnjakov naredili zelo podroben program dela, ki bi ga bilo treba opraviti v tem reprezentančnem premoru. Seveda z namenom, da bi pripravljenost ekipe dvignili na še višjo raven. O tem smo se pogovarjali na sestanku pred ponedeljkovim treningom, igralci so bili s tem že seznanjeni. Milko ni rekel ničesar, oglasil se je le na koncu. 'V redu, če je tako, ni problema,' je dejal in odšel. Toda ne na trening. Pozneje mi je njegov pomočnik Miran Emeršič sporočil, da se je odpravil domov in da se ne bo več vračal," je razložil Miran Vuk. In razkril, da ga pozneje ni prepričeval, naj se vendarle vrne. "Dolgo se poznava. Sva kolega, prijatelja in ne želim si, da bi se kregala. Spoštujem njegovo odločitev, nočem pokvariti najinega odnosa. Seveda mi je žal, da se je pripetilo, kar se je, in da ni sprejel tega, kar smo načrtovali, toda po drugi strani jaz nisem mogel sprejeti 45 minut treninga na dan. Moji zahtevi sta maksimalno delo in disciplina. Ker zelo dobro vem, da je brez tega in brez analitičnega pristopa tako do treningov kot tekmecev nemogoče pričakovati želene dosežke," je nadaljeval prvi mož kluba. Ali če hočete slovenski Maurizio Zamparini ali Massimo Cellino, ki je na trenersko mesto znova ustoličil Ivico Solomuna: "Tudi ko ni bil več trener, je ostal zaposlen v klubu, zdaj se je vrnil na nekdanji položaj. Predvideno je sodelovanje do 31. maja prihodnje leto, Miran Emeršič še naprej ostaja pomočnik."

POZABILI SMO NAROČITI
V preteklih dneh smo poročali tudi o tem, da naj bi se v Zavrču zgodila še "afera pasulj". Znova z Miranom Vukom v glavni vlogi. Ker naj bi se prejšnji teden v nekem trenutku odločil, da si bodo igralci izgubljeno energijo povrnili z omenjeno srbsko jedjo. "Ah, kje pa, kakšna afera neki," se je odzval prvi mož Zavrča. "Ko sta na sporedu dva treninga, imajo igralci v klubskih prostorih skupno kosilo, a smo ga en dan pozabili naročiti. Zato sem v zadnjem hipu poklical prijatelja gostinca, ali lahko priskoči na pomoč. V zelo kratkem času je lahko zagotovil le pasulj in rekel sem mu, naj ga pač pripelje, da bodo fantje pojedli vsaj nekaj toplega. In to je to, ne gre za nič drugega. Če vas zanima, je bila v ponedeljek rižota, v torek goveji golaž ...," je pojasnil Miran Vuk.