Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
11.11.2015 16:44:33
Deli članek:

Celta ima tri, Barcelona pa nobenega

Reuters
Nolito

Lovorika, na katero Barcelona še čaka. In čaka ...

Barcelona je na prvi pogled osvojila že vse, kar se osvojiti da, zato je slednji podatek še toliko bolj zanimiv.

V španskem prvenstvu od leta 2013 podeljujejo nagrado za najboljšega nogometaša meseca, to je pa nagrada, na katero Barcelona oziroma njeni nogometaši še čakajo.

Ne, to ni hec. Verjeli ali ne, med dozdajšnjimi 20 dobitniki tega priznanja ni nogometaša, ki bi to nagrado prejel v dresu katalonskega velikana. V letošnji sezoni je prvi to nagrado prejel Nolito (Celta), nogometaš meseca oktobra pa je postal Borja, ki brani barve Eibarja. Vodstva španskega tekmovanja očitno nista prepričala niti izjemna Luis Suarez in Neymar, ki sta odlično nadomestila odsotnost prvega zvezdnika aktualnega španskega prvaka Lionela Messija.

Največ tovrstnih nagrad so sicer osvojili nogometaši madridskega Atletica. Skupno so jih pobrali šest, na drugem mestu pa sta s tremi nagradami Real in Celta.

Nagrada očitno ni usojena niti enemu od dveh najboljših nogometašev zadnjih let. Cristiano Ronaldo jo je dobil že dvakrat, Messi še ne. Ni si je zaslužil niti lanskega marca, ko je samo v tistem mesecu dosegel devet zadetkov. Po mnenju vodstva tekmovanja je takrat vseeno več pokazal vratar Levanteja Keylor Navas.