Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.11.2015 18:02:23
Deli članek:

Afera izsiljevanje: prepis Benzemajevega pogovora, ki je šokiral svet

Francoski L'Equipe je objavil prepis celotnega pogovora, zaradi katerega zvezdniku Reala Karimu Benzemaju grozi do pet let zapora.

Gre za telefonski pogovor med Benzemajem in njegovim prijateljem Karimom Zenatijem, posrednikom pri izsiljevanju še enega francoskega reprezentanta Mathieuja Valbuenaja z erotičnim videoposnetkom. V nadaljevanju objavljamo celoten prepis, preveden iz francoščine. 


Benzema: Videl sem se s tistim drugim (Valbuenajem, op. p.)

Zenati: In, kaj misliš?

Benzema: Hm, kaj mislim. Hočeš resnico?

Zenati: Da.

Benzema: Mislim, da ne jemlje resno.

Zenati: Ne ...

Benzema: No, to je to.

Zenati: Da, torej to pomeni, mislim, da ne bo ničesa izdal, ne?

Benzema: Da, da, da, da, da, ne jemlje nas resno.

Zenati: Kaj ti je rekel?

Benzema: Kaj mi je rekel, hm, na začetku je verjel, verjel je, vidiš, da je šala. Rekel sem mu: tukaj sem, da bi pomagal. Moraš se srečati s tem tipom. Prišel bo. Govoril bo s teboj. Dam pa ti besedo, da ne obstaja še ena kopija (erotičnega posnetka, op. p.). Nato sva govorila in govorila. Vprašal je, ali se v videu vidijo njegovi tatuji. Če skrajšam, sem mu rekel, da se vidi vse. Poponoma resen sem, sem mu rekel, iskreno, Videl sem ga, video. To sem mu rekel. Rekel je, da ve. In me vprašal, kaj hočejo. Rekel sem mu, da nimam pojma, kaj hočejo. Rekel se mu, da ne gre zame, rekel je da, on hoče denar. No, po mojem mnenju, sem rekel, če bi jaz imel tak video nekega človeka … No, v vsakem primeru želijo narediti nekaj odmevnega, sem mu rekel. In da ni vseeno, čigav posnetek imajo. Če bi bil tvoj, ne bi kaj dosti odmevalo …

Zenati: Imaš prav.

Benzema: Da

Zenati: (se smeji)

Benzema: Rekel sem mu, da ne gre za odmevnost, temveč za ponos.

Zenati: Hm ...

Benzema: Govoril sem mu o družini. Govoril sem mu, da ne gre za odmevnost, da je to drek. Rekel sem mu, naj pomisli, kaj bi bilo, če nekdo da v javnost tak posnetek. Da mogoče za nekatere to ne bi bilo kaj posebnega, toda za njegovo mamo, za njegovega očeta, da bosta onadva videla to žensko ali kogarkoli pač. Potem je razmišljal, razmišljal. Rekel sem mu, da bo v vsakem primeru naredil, kar hoče. Rekel sem mu, da sem v nedeljo z reprezentanco in naj mi da številko, na katero ga lahko moj prijatelj pokliče. Dal jo bom, dal jo bom mojemu prijatelju, sem rekel. Prišel bo v Lyon, pogovorila se bosta, če se srečata. Ni hotel. Rekel sem mu, da je to njegovo življenje. Opozorila pa sem te, ne? To sem mu še rekel.

Zenati: Dobro je, brat, zelo dobro si naredil.

Benzema: No, to sem mu rekel. Zdaj pa ne vem, kaj bo naredil. Poklical bo svojega agenta, povedal bo, da imate posnetek. Rekel sem mu, poslušaj, ni posrednika, ni odvetnika, ni prijatelja, ni policije. Tega si ne želiš, to sem mu rekel.

Zenati: Hm ...

Benzema: Rekel sem mu, da če hoče, da bo video uničen, naj pride na sestanek z mojim prijateljem v Lyon. Naj se sestane z njim neposredno in naj se pogovori brez posrednika.

Zenati: Ko bo šel zvečer spat, bo vedel, da si govoril resnico.

Benzema: No, ne vem, bil je povsem bel.

Zenati: Da.

Benzema: Vprašal me je, kje sem videl video. Kako dolgo nazaj? Nato me je spraševal še nekatere stvari. Videl sem ga, da je hlastal; začel je dvakrat ali trikrat.

Zenati: (se smeji)

Benzema: Vidiš, takoj prepoznaš človeka, kadar je v paniki, kajneda?

Zenati: Veš, da so najboljši, ko delajo svoje stvari, potem pa na, na, na.

Benzema: Da, rekel mi je celo, da mu je prvi povedal Cisse. Rekel sem, da vem, a da je tudi Cisse imel podobne težave.

Zenati: Hm.

Benzema: Vprašal sem ga, kaj je naredil Cisse. Rekel mi je: plačal je. I vprašal sem ga, ali so objavili video. Rekel mi je, da ga niso. Rekel sem mu: Povem ti, da zagotavljam, da video ne bo objavljen. Zdaj pa naredi, kar hočeš, to sem mu še rekel. Prišel sem k tebi, ker sem videl video. Povedali so mi zanj, ne morem se smejati v slačilnici s teboj in ti ne povedati. Vprašal me je, kdaj ga bodo objavili, če ga bodo objavili. Med Eurom? Rekel sem, da verjetno res tedaj. Rekel sem, da če bi jaz imel video, da ne bi hotel denarja. Objavil bi ga, prodal bi ga novinarjem. To sem mu rekel.

Zenati: Hm.

Benzema: Zahvalil se mi je in me prosil za dan ali dva (se smeje) Poklical me bo (se smeje).

Zenati: (se smeje) To je zanj. Jaz, me, to delamo zanj, brat.

Benzema: Rekel sem mu, da mu pomagam. Rekel sem mu: glej, briga me, ni zame. Prišel sem ti povedat. Ker je to dobro zate, sem mu rekel. Vprašal me je, kaj hočejo. Rekel sem mu, da ne vem. Rekel sem mu, da se zame tukaj konča, da moj vlak vozi do tu. Da bo od tukaj prevzel moj prijatelj. Da moj prijatelj pozna osebo, ki ima video. Jaz ga ne pozna, samo moj prijatelj ga pozna, to sem mu povedal. Rekel sem mu, naj da številko, da jo bom dal prijatelju.

Zenati: Da, super..

Benzema: Rekel sem mu, da gre za mojega prijatelja, dobrega prijatelja, najboljšega prijatelja, da mi je kot brat.

Zenati: Hm.

Benzema: Vprašal me je, kaj bi jaz naredil? Rekel sem mu, da mi je vseeno za medije in da bi plačal samo zaradi družine. Rekel sem mu, da če mu je vseeno za medije in če je opozoril družino, naj ne naredi ničesar in naj pusti, da video objavijo.

Zenati: No, ja, to bi rekel tudi jaz, brat. Tako (se smeje) … Da, da, midva, brat, midva sva tu, da urediva zadeve. Če noče, pusti ga, naj se ukvarja s temi piranjami.

Benzema: Poscali se bodo nanj.

Zenati: Celega ga bodo poscali, to vem.

Benzema: Piranje ga bodo pojedle, brat.

Zenati: Ko si mi povedal, da je tvoj prijatelj, sem mislil, da ne bodo tako zahtevni. Da bodo hoteli dve vstopnici za tekmo ali kaj takega.

Benzema: (se smeji)

Zenati: Hvala ti, to je to, posel opravljen. Zdaj pa bo naredil, kar bo hotel.