Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.11.2015 15:44:12
Deli članek:

Prihod: 6.00. Začetka vadbe: 6.30. Zjutraj!

Predsednik italijanskega kluba je tako zelo nezadovoljen s predstavami in odnosom svojih nogometašev, da je odredil drastičen ukrep.

Chieti nastopa v četrti italijanski ligi in je deležen temu primerne pozornosti, a se je spravil na naslovnice osrednjih italijanskih športnih medijev s potezo predsednika kluba Giorgia Pomponija. Ta je ukazal, da mora ekipa trenirati ob precej nenavadni uri; vadba se bo začela ob 6.30 zjutraj, igralci pa se morajo na treningu zglasiti še pol ure prej.

"Ti fantje nimajo pojma, kaj pomenita besedi delo in trud. Zdaj se bodo to naučili. Mislijo, da se zaradi tega, ker so nogometaši, lahko obnašajo, kakorkoli hočejo," je ob tem dejal Pomponi, ki bo o svoji odločitvi vnovič premislil čez teden dni. Če se bo ekipa odzvala na pravi način, se bodo treningi vrnili v običajen termin, sicer se bo nadaljeval "delavski" ritem.

"Kdor ne razume, kaj hočem doseči in zakaj gre, lahko svobodno odide. Zahtevam spoštovanje do privilegija, ki ga predstavlja igranje nogometa," je še dejal Pomponi, ki je ob tem odredil, da bodo treningi ob zori maksimalno naporni in da bo vsak dan s takim treningom vključeval tudi naporno popoldansko vadbo.