nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 04.11.2015 17:34:50

Nekoč za Wolfsburg, do konca leta v dresu ljubljanske Olimpije

Olimpija je našla začasno rešitev za poškodovanega mladega reprezentanta Aljaža Krefla.

Ljubljanska Olimpija je javnosti predstavila svojo novo okrepitev, v Stožice se je preselil Hrvoje Čale. Kdor podrobneje spremlja nogomet, tega 30-letnika zagotovo pozna. Je namreč otrok Dinama iz Zagreba, igral je tudi v Turčiji za Trabzonspor in bil med drugim celo član priznanega nemškega prvoligaša Wolfsburga. Toda v Nemčiji mu je ponagajalo zdravje in za volkove je odigral vsega eno tekmo. Zadnji dve leti se je dokazoval v Belgiji, kjer je nosil dres kluba Waasland-Beveren, od poletja dalje je bil brez delodajalca.

Zdaj bo torej kariero nadaljeval v Ljubljani, a je ob tem zanimivo, da morda ne bo ostal dolgo. Z Olimpijo je namreč podpisal pogodbo, ki bo v veljavi le za mesec in pol. Čale je namreč k zmajem prišel predvsem zaradi poškodbe Aljaža Krefla, zato se zna kaj hitro zgoditi, da bo kmalu že odšel, če seveda ne bo pustil dobrega vtisa.


"Srečni smo, da smo dobili kvalitetnega igralca na poziciji, kjer smo imeli od poškodbe Krefla velike težave. Gre za nogometaša z izjemnim življenjepisom, ki sem ga opazil že pri njegovih 19-ih letih, ko sem spremljaj mladince Dinama. Poznam ga kot odličnega nogometaša in tudi izjemno osebnost, takšne igralce v klubu potrebujemo. Če se bo izkazal, vsekakor obstaja možnost nadaljnjega sodelovanja," pravi generalni direktor Olimpije Ranko Stojić.

Čale, ki ima za sabo tudi pet nastopov za člansko reprezentanco Hrvaške, je ob prihodu v Slovenijo dejal: "Zelo sem srečen, da bom tu odigral nekaj tekem do konca sezone, vračam se v polno pripravljenost, klubu bom na teh preostalih tekmah jesenskega dela pomagal do dobrih rezultatov. Spoznal sem ekipo, super fantje, mladi, talentirani, znajo igrati nogomet."

Članki iz rubrike