Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.11.2015 11:02:02
Deli članek:

Predsednika Trabzonsporja zaradi protipravnega zadrževanja sodnikov doletela kazen

Iz Turčije prihajajo poročila o neverjetnem dogajanju na prvoligaški nogometni tekmi med Trabzonsporom in Gaziantepsporom, ki se je končala z remijem 2:2. Sodnik in trije pomočniki so po nedosojeni enajstmetrovki postali ujetniki predsednika kluba iz Trabzona, ki je uradne predstavnike protipravno zadrževal kar štiri ure.

Turška nogometna zveza je predsednika kluba iz črnomorskega Trabzona Ibrahima Haciosmanogluja zaradi protipravnega zadrževanja sodnikov suspendirala in ga še denarno kaznovala. Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, je disciplinska komisija zveze Haciosmanogluju, ki je nagle jeze in znan po svojih izbruhih, za deset mesecev prepovedala kakršnokoli udejstvovanje in delovanje v nogometu, ob tem pa bo moral plačati še 200.000 turških lir kazni oziroma 48.500 evrov.

Haciosmanoglu si je kazen vsekakor zaslužil, saj si je vzel pristojnosti lokalnega šerifa ter zaradi nezadovoljstva s sojenjem predstavnikom kluba, katerega predsednik je, ukazal, naj sodnika Cagataya Sahana in njegove tri pomočnike po nedosojeni enajstmetrovki v zadnjih minutah tekme priprejo v klubskih prostorih, v zaklenjeni sobi, in jim ne dovolijo oditi. Zdaj že suspendirani predsednik kluba je bil namreč trdno prepričan, da bi prav strel z bele točke, prekrška za penal sodniki niso piskali, prinesel razliko in zmago. Tekma je bila prejšnjo sredo.

Uradni predstavniki na tekmi so bili osvobojeni iz svojega začasnega pripora in izpuščeni na prostost šele po štirih urah. V osvoboditev talcev se je po poročanju AFP vključil tudi turški predsednik Recep Tayyip Erdogan, ki je deloval kot posrednik, ter je moral opraviti nočni klic. Šele po klicu samega predsednika so izpustili štiri talce, s stadiona pa so jih morali pospremiti policisti zaradi nevarnosti, da bi jo še dodatno skupili, saj se je zbrala razjarjena množica navijačev domačega moštva, ki je v sodnike metala prazne steklenice in kamenje.

Turška nogometna zveza je za eno leto zaradi nešportnega obnašanja prepovedala delovanje v nogometu tudi štirim funkcionarjem kluba, ki so sodelovali pri nezakoniti ugrabitvi, tudi tem je naložila še plačilo denarne kazni. Trabzonspor pa bo prihodnji dve prvenstveni tekmi na domačem stadionu odigral pred praznimi tribunami. Devetinštiridesetletni Haciosmanoglu po dejanju ni kazal znakov kesanja, saj je v izjavi medijem dejal, da raje vidi, da njegov klub "umre kot moški, kot pa da živi kot ženska".