nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ro
ro
0 04.11.2015 12:47:30

Šuler: Stvari počasi postavljamo na svoje mesto

Drago Wernig - TAKA
V Ljudski vrst se je znova naselilo zadovoljstvo, Mariborčani pa verjamejo, da bodo v prihodnje še boljši.

Mariborčani so na zadnji tekmi proti Rudarju delovali zares zelo dobro. Bili so tekaško razpoloženi, agresivni, igrivi, gledalci so bili upravičeno zadovoljni. "Ko je rezultat tako visok, je težko reči karkoli drugega. Zdi se mi, da se nam vrača, kar delamo. Oziroma da je naša igra odsev tega, kar počnemo na treningih," je po pravljični sedmici z mirnim glasom dejal Marko Šuler, ki je prepričan, da so lahko vijoličasti še precej boljši: "Imamo še dovolj rezerv. Kljub visoki zmagi je bilo tudi v dvoboju z Velenjčani še vedno precej napak. Opazne so bile posamezne malenkosti, ki jih je mogoče popraviti in jih bomo v prihodnje zagotovo izboljšali. Nismo še blizu tistega Maribora, ki ga trener in vsi drugi pričakujejo, ampak vsekakor delamo korake v pravo smer. Toda do podobe, ki si jo želimo, jih je še kar nekaj."


NI LAHKO
Trinajstkratni prvaki so posel opravili že v prvem delu, nadaljevanje je bilo zgolj rutina. Ob izidu 5:1 se je med odmorom za nadaljevanje bržčas težko motivirati. "Kot športniku ti nikoli ni dovolj. Vsaj meni. Popolnoma razumljivo je, da ritem malce pade. Na povsem enaki ravni je skoraj nemogoče zdržati od začetka do konca, toda kljub temu smo tudi v drugem delu ohranili primerno dinamiko. Nadzirali smo potek dogodkov in nasprotnika držali tam, kjer smo ga hoteli, ter dvoboj mirno pripeljali do konca. Upam, da so navijači prišli na svoj račun," je povedal nekdanji reprezentančni branilec.

Mariborčani so se s knapi v zgolj desetih dneh udarili že tretjič. "Ko se nasprotnika poznata do potankosti, se ni lahko pripraviti na vsako naslednjo preizkušnjo. A seveda smo zadovoljni, da smo svoje delo opravili, kot smo želeli. Še posebej je zadovoljstvo prisotno zaradi visokega izida, kar nas navdaja z optimizmom, a hkrati je to tudi obveznost. Vemo, da smo na pravi poti, ampak zdaj moramo storiti vse, da bi na njej ostali oziroma da bi formo še stopnjevali."

 
NE SME SE DOGAJATI
Ena od napak, o katerih je govoril Marko Šuler, se je zgodila že na začetku tekme, nogometaši Rudarja so se že v drugi minuti veselili vodstva. "Ni se nam zgodilo prvič, da vstop v dvoboj ni bil takšen, kot bi moral biti. Da, tudi temu bomo morali posvetiti še veliko pozornosti, takšne stvari se nam ne smejo dogajati. Seveda ni dobro in prijetno loviti zaostanka. Tokrat nam je uspelo izid obrniti v svojo korist, povrhu smo nato zadeli še večkrat, toda jasno je, da mora biti vstop v tekmo boljši."

Naslednji izziv čaka Štajerce na Portovalu, in sicer v nedeljo, tako da je spet na voljo nekaj več časa za treninge in tudi regeneracijo. "Po takšni zmagi bi morda najraje igral že naslednji dan, vendar nekaj počitka zagotovo pride prav, obenem si bomo lahko nabrali novih moči. Ritem se bo kmalu spet le stopnjeval, biti moramo čim bolje pripravljeni. Do zimskega oddiha želimo stvari postaviti na svoje mesto, počasi jih postavljamo," pravi Marko Šuler.

URESNIČEVATI TRENERJEVE IDEJE
Njegov partner v obrambi je vse bolj pogosto Željko Filipović. Zdi se, da sta se zelo dobro ujela. "Željko lahko igra na več položajih, je inteligenten igralec. Naloga vseh nas je trenerjeve ideje v čim večji meri prenesti na igrišče ter jih uresničevati, trudimo se po najboljših močeh. Sicer pa drži, da za zdaj delujeva dokaj v redu, in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje," je sklenil 32-letni Korošec.

Članki iz rubrike