Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.11.2015 20:45:42
Deli članek:

Slovenca skupaj zabila več kot polovico zadetkov svojega kluba

SK Austria YouTube

Celovška Austria je nemalo točk v drugi avstrijski ligi osvojila predvsem po zaslugi dveh nogometašev iz Slovenije.

Austria iz Celovca se v tej sezoni skoraj zagotovo ne bo prebila iz druge v prvo avstrijsko ligo, za uresničitev takšnega scenarija bi potrebovala čisto pravi čudež. No, pa saj o napredovanju med elito vijoličasti niti ne sanjajo - ne še. Potem ko so se šele letos prebili med drugoligaše, se želijo za začetek predvsem ustaliti v tem rangu tekmovanja. Po odigranih šestnajstih krogih so na šestem mestu lige z desetimi klubi, zdi se, da obstanek ne bi smel biti vprašljiv.

Celovški klub sicer kar solidne rezultate niza predvsem po zaslugi dveh nogometašev iz Slovenije. Medtem ko so vijoličasti za zdaj zabili 26 golov, sta jih Rajko Rep in Patrik Eler od tega skupaj dosegla kar 16. Rep je v polno meril šestkrat, Eler pa torej desetkrat. Zadnjega v torek, ko je Primorec poskrbel, da se je Austria neporažena vrnila z gostovanja pri Kapfenbergu, tekma se je končala z 1:1.

Eler sodi tudi med najbolj učinkovite strelce druge lige, za zdaj je več golov zabil le Thomas Pichlmann iz Wackerja, ki je mrežo nasprotnikov zatresel dvanajstkrat. Štiriindvajsetletnik naj bi sicer z dobrimi igrami nase že opozoril tudi nekaj večjih klubov in dejstvo je, da ga bo Austria težko dolgo zadrževala, če bo Slovenec nadaljeval v takšnem slogu. Eler je bil sicer učinkovit že v pretekli sezoni, tedaj je v tretji ligi na 26 tekmah zabil 16 golov.