Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.10.2015 22:48:14
Deli članek:

Se je NZS res že odločil za nov termin derbija?

Drago Wernig - TAKA

Najbolj pričakovani večni derbi zadnjih let, ki je bil odpovedan prejšnji konec tedna, naj bi kaj kmalu dobil nov termin, v Stožicah se bosta Olimpija in Maribor verjetno pomerila v soboto!

Nogometna zveza Slovenije sicer javno še ni obelodanila, kdaj naj bi bil na sporedu prestavljen večni derbi, ki bi moral biti odigran 24. oktobra v Stožicah, a Olimpija zaradi migrantske krize in posledičnega pomanjkanja pripadnikov posebnih policijskih enot, ni dobila dovoljenja za organizacijo tekme.

Vseeno pa se na veliko šušlja, da naj bi bil termin že določen, in sicer naj bi se večni derbi odigral v soboto, 21. novembra. Takrat so sicer na sporedu tekme 18. kroga, v katerem bi se moral Maribor na domačem igrišču pomeriti z Gorico, Olimpija pa prav tako doma s Krko, toda namesto tega se bosta bojda večna tekmeca udarila kar med seboj!

Celoten krog naj bi bil tako prestavljen (verjetno na kakšno sredo, ki bo sledila), 21. november pa naj bi bil rezerviran samo za derbi. Zanimivo, v preteklosti ni bila praksa, da bi se zaradi ene same tekme prestavil cel krog, večinoma so se odgovorni na NZS-ju odločali, da zaostalo tekmo umestijo v en sredin termin, toda tokrat je zanimanje za dvoboj Ljubljančanov in Mariborčanov enostavno tako veliko, da bi bila velika škoda, če bi bil obračun odigran v sredo, ko brez dvoma gledanost ne bi bila takšna, kot konec tedna.

Čeprav gre za neuradno informacijo in se lahko do uradne potrditve še marsikaj spremeni, pa tako navijači Olimpije kot navijači Maribora že obkrožajo številko 21 meseca novembra na svojih koledarjih. Bo takrat le odigrana najbolj pričakovana slovenska klubska tekma letošnjega leta?