Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
30.10.2015 19:40:50
Deli članek:

KOPER - KRKA: Na žalost oklepi in čelade niso dovoljeni

alesfevzer.com

Prva medsebojna tekma teh dveh klubov je bila prava poslastica, v kateri je padlo šest golov. Nič posebnega boste rekli, a treba je vedeti, da so jih nogometaši zabili v zgolj 27 minutah.

Zmage s 4:2 so se na Portovalu veselili Koprčani, ki so proti Krki dvakrat vodili, a je gologlavi hrvaški nogometaš Josip Fuček uspel izid dvakrat izenačiti, v zaključku dvoboja pa sta Jaka Štromajer in Josip Ivančić le priigrala zmago Primorcem. Zgodilo se je v sedmem krogu, pred dobrima dvema mesecema, ko je na klopi Kopra sedel še italijanski strateg Rodolfo Vanoli, ki je sicer podobno kot novi trener Slavko Matić zagovarjal bolj zaprto igro, vendar primorski nogometaši pod vodstvom Italijana niso bili niti približno tako agresivni, kot so zdaj pod okriljem Srba.

Srbski strateg namreč od svojih varovancev zahteva igro na nož, v telo, na robu dovoljenega. Trdo, moško, velikokrat tudi grobo. Takšno, kakršno so ne nazadnje znova prikazali v sredo v Domžalah, ko je Koper zmagal prvič po ustoličenju Matića. Po dveh prvenstvenih porazih z Olimpijo in Rudarjem so Primorci premagali Domžalčane na prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja, do odličnega izhodišča pred povratnim obračunom pa so prišli po zaprti, težko gledljivi predstavi, v kateri so v zaključku izkoristili pomanjkanje zbranosti v obrambi Domžal.

Lepih potez kanarčkov na zelenici domžalskega športnega parka ni bilo, je pa bilo zato toliko več grobih prekrškov. Prepričani ste lahko, da bodo poskušali Koprčani do prve prvenstvene zmage pod vodstvom Matića priti na podoben način tudi v soboto na Bonifiki, zato si ponovitve sedmega kroga ne gre obetati. Po vsej verjetnosti bo šlo še za eno moško tekmo in zanimivo bo videti, kako se bodo na takšno igro odzvali Novomeščani, ki so v prejšnjem krogu premagali Krško, med tednom pa niso imeli pokalnega obračuna in bodo zagotovo bolj spočiti od Koprčanov. Zanimivo, dvoboj med Domžalami in Koprom si je v sredo ogledal tudi strateg Krke Andrej Kastrevec, ki je, če se malce pošalimo, po koncu dvoboja zagotovo obžaloval dejstvo, da v nogometu na žalost niso dovoljeni oklepi in čelade.