Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
25.10.2015 13:39:37
Deli članek:

GORICA - DOMŽALE: Če bi ga ponovili, bi bilo res odlično

Arsen Perić

Večnega derbija nocoj ne bo, toda 15. krog brez derbija vendarle ne bo minil. V središču pozornosti je obračun drugo- in tretjeuvrščene ekipe na lestvici, v mestu vrtnic se bodo jutri udarili Goričani in Domžalčani.

"A zdaj smo pa mi derbi?" se je smehljaje odzval Miran Srebrnič, toda ko je beseda stekla o aktualnem stanju v slačilnici, je nasmeh izginil. "Imamo probleme," je glas goriške legende kar naenkrat postal zelo resen. Zagotovo bodo manjkali štirje igralci, morda jih bo kar pet, ampak to namenov modro-belih ne spreminja.

V PRVI VRSTI NASE
"Moramo se nabrusiti, se dobro pripraviti. Domžalčani so zelo dobra ekipa. Čvrsta, organizirana, disciplinirana, njihov niz neporaženosti prav tako zelo nazorno razkriva kakovost. Na zadnji tekmi so igrali v drugačni postavitvi kot na prejšnjih preizkušnjah v dozdajšnjem delu prvenstva, pripravljali smo se tudi na to možnost. Toda v prvi vrsti moramo biti osredotočeni nase. Mi se moramo predstaviti v želeni podobi, morali bomo odigrati tekmo na visoki kakovostni ravni. Če bi ponovili prvi polčas iz Zavrča, bi bilo res odlično. Seveda nas zanima zmaga in prepričan sem o tem, da se bodo fantje potrudili po najboljših močeh," je povedal Miran Srebrnič.

NE BODO LE HIT PRVEGA DELA
Čeprav so bili mnogi prepričani, da bodo po izjemnem začetku prvenstva kmalu popustili, Goričani še naprej vztrajajo pri vrhu in kljubujejo napovedim ter tudi vsem težavam, s katerimi se štirikratni prvaki še vedno ubadajo. In Luka Elsner je prepričan, da bodo jutrišnji tekmeci uspešni tudi v prihodnje: "Goričani ne bodo le hit prvega dela prvenstva, saj njihove predstave potrjujejo dejstvo, da gre za kakovostno moštvo. Imajo izjemno velik potencial v fazi napada, njihovo zbiranje točk se ne bo kar ustavilo. Sprijazniti se moramo s tem, da je Gorica tekmica za vrh, in s takšno miselnostjo se moramo nanjo tudi pripraviti. Zagotovo nam ne bo ničesar podarila, za zmago v Novi Gorici bomo morali pokazati eno najboljših predstav v sezoni. Na drugi strani pa se moramo nasloniti na svoje kvalitete. Po tekmi z Zavrčem smo za Gorico zaostajali že osem točk, sedem tekem pozneje je razlika le še tri. Naša krivulja je pozitivna, v Novi Gorici lovimo skok na drugo mesto." 

ŽE VEČ KOT ŠTIRI LETA
Gorica je zadnja, ki je zadala poraz Domžalčanom, rumeno-modri so zdaj neporaženi že osem tekem. Štirikrat so zmagali in štirikrat igrali neodločeno. "Tehtnico želimo prevesiti na stran zmag in ohraniti niz, ki ti daje iz tekme v tekmo večjo zaupanje v svoje sposobnosti. Nočemo izgubiti niti tekme niti točk. Boriti se moramo na vso moč in z vsako preizkušnjo znova dokazati, kdo smo in kako trdo smo delali, da smo prišli do tega položaja. Samo nov val energije iz tedna v teden, iz tekme v tekmo, lahko poskrbi, da se bomo obdržali v tem nizu," je odločen Luka Elsner.

Domžalčani so v Novi Gorici neporaženi že več kot štiri leta. V zadnjih osmih dvobojih so na Primorskem šestkrat zmagali in dvakrat remizirali. "Zame je že tekma s Krko zelo daleč, kaj šele pretekle predstave v Novi Gorici. Zgodovini ne posvečam veliko pozornosti in v pripravi na tekmo ta sploh ne obstaja. Na vrsti je novo dokazovanje," je jasen 33-letni strokovnjak. Mnoge zanima, ali se bo morda znova odločil za tri igralce v zadnji vrsti, kar je bilo presenečenje na zadnji preizkušnji. "Gorica goji drugačen sistem in tudi drugačen način igre kot Krka, temu se bomo v taktičnem in igralskem smislu tudi prilagodili," odgovarja nekdanji odlični branilec.