Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
25.10.2015 08:25:32
Deli članek:

Bo Kek pomagal Hajduku?

Slovenski večni derbi je bil zaradi višje sile preložen, pri južnih sosedih pa bodo danes popoldne lahko uživali v obračunu med Rijeko in Dinamom na razprodani Rujevici.

Nogometaši Hajduka so v sobotnem večeru v 14. krogu hrvaškega prvenstva na Poljudu z 2:1 premagali Lokomotivo in se po dveh letih znova povzpeli na vrh lestvice, zaradi česar so Dalmatinci kakopak evforični, toda v pogledu s prvega mesta bodo morda uživali le do današnjega popoldneva, ko bosta tudi Rijeka in Dinamo odigrala 14 preizkušnjo v dozdajšnjem delu prvenstva. Na razprodani Rujevici se bo zgodil medsebojni obračun. Splitčani bi na vrhu ostali v primeru zmage varovancev Matjaža Keka, med katerimi sta tudi Miral Samardžić in Roman Bezjak, ali neodločenega izida. Mariborski strokovnjak in njegovi igralci bi torej dalmatinskemu ponosu lahko pomagali, da ostane na trenutnem položaju, a seveda bodo v prvi vrsti igrali zase. Hajduk ima 29 točk, s tekmo manj jih imata Dinamo 27 in Rijeka 25.

MORAMO VERJETI VASE
"Pred nami je velik izziv, motiv je temu primeren. Igramo proti ekipi, ki v prvenstvu prevladuje. Nadvse nas veseli, da je stadion razprodan, naša želja je osvojiti točke. Verjamem, da bo vsak igralec pokazal svoj maksimum. Moramo verjeti v svoje sposobnosti, prav tako sem prepričan, da nam bodo v veliko pomoč tudi navijači,"
pravi Matjaž Kek, ki bo danes vodil že 139. tekmo Rijeke.