Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
20.10.2015 14:15:19
Deli članek:

Težave za črno-bele: vojska izključila gretje

Reuters

Nogometaši španskega Athletica Bilbaa v četrtek v ligi Europa gostujejo v Beogradu pri Partizanu, kjer bi jih lahko pričakalo neprijetno presenečenje. Partizanu so namreč izključili gretje.

Številni srbski klubi se ukvarjajo s finančnimi težavami, nobena izjema ni beograjski Partizan. Tega je doživel nov udarec, vojska Srbije je namreč nogometašem izključila ogrevanje. Stadion, ki domuje na ulici Humskoj, je namreč priključen na toplarno vojske. Partizan pa je za ogrevanje dolžan srbski vojski okoli 9.000.000 dinarjev oziroma 75.000 evrov.

Vodstvo Partizana naj bi že lep čas obljubljalo, da bo obveznosti izpolnilo, vendar pa je vedno šlo za prazne obljube. Ogrevanje je bilo izklopljeno že v pretekli sezoni, vendar je bil takrat dosežen dogovor o reprogramiranju dolga, Partizan pa je celo plačal en obrok.

Novica o hladnih slačilnicah prav gotovo ne bo dobra reklama za klub, ki v četrtek doma gosti tekmo lige Europa proti španskemu Athleticu iz Bilbaa. Po vsej verjetnosti bi klub prejel tudi kakšno kazen s strani UEFA, saj bi se hladne garderobe tretirale kot slaba organizacija tekem.

Ne delujejo pa vsi v klubu v slabih pogojih. Medtem ko so slačilne po izklopu gretja mrzle, pa so klubske pisarne še vedno tople. Prostori, kjer svoje delo opravljajo klubski funkcionarji, niso prikljopljeni na isto toplarno. ''Kot predsednik Partizana nimam vpogleda v dolgove zoper vojsko, to je namreč v domeni športnega društva. Vem, da so bile podobne težave že v prejšnji sezoni, vendar pa je bil takrat plačan določen znesek.O trenutnih težavah pa ne vem veliko, vendar pa sem prepričan, da bomo premagali Špance tudi brez gretja,'' je za časnik Alo dejal predsednik kluba Zoran Popović.