pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

il
il
0 17.10.2015 09:34:43

DOMŽALE - KRKA: Za ohranitev stika z vrhom

Igor Vidmar
Čeprav je za njimi serija sedmih tekem brez poraza, v domžalskem taboru vseeno niso povsem zadovoljni, saj so na zadnjih treh tekmah remizirali, in to želijo danes popraviti.

Domžalčani so edino moštvo v ligi, ki je imelo svojega igralca v slovenski članski izbrani vrsti. Če smo bolj natančni, so imeli kar tri, Nejcu Vidmarju in Nejcu Skubicu se je v zadnji reprezentančni akciji pridružil še Dejan Trajkovski. Tercet je po vrnitvi iz San Marina v torek že vadil pod taktirko Luka Elsnerja. Slednji je bil zadovoljen z opravljenim v reprezentančnem premoru.

"Določene stvari so bile odlične, druge nekoliko manj, toda opravili smo veliko količino dela. Edina težava je bila, da smo večinoma vadili na umetni travi, kar je daleč od mojih želja, vendar zaradi vremena ni šlo drugače. Vesel sem, da smo si s fanti postavili nove izzive, ki smo jih vsi skupaj pozitivno sprejeli. Začeli smo jih uresničevati in pri tem so velik del odgovornosti prevzeli tudi igralci," je dejal 33-letni strokovnjak in dodal: "Veselim se nadaljevanja prvenstva in pričakujem začetek zmagovalnega niza."

Da sta motivacija in želja po uspehu na visoki ravni, povedo tudi besede branilca Kenana Horića: "S trenutnim izkupičkom nismo najbolj zadovoljni, saj nam manjkajo vsaj štiri točke. S preteklostjo se ne gre obremenjevati, zato se moramo sprijazniti s trenutnim stanjem. Še naprej gremo iz tekme v tekmo, saj želimo čim dlje ohraniti niz neporaženosti, ki traja že sedem krogov. Prvi tekmec je Krka, z zmago pa želimo ohraniti stik z Olimpijo in Gorico."



Ravbarji so torej odločeni, da po treh zaporednih remijih vpišejo sedmo zmago v sezoni in začnejo nov zmagoviti niz. Na današnjega tekmeca pa jih vežejo lepi spomini, saj so v petem krogu nad njim vknjižili najvišjo zmago v dozdajšnjem delu prvenstva. Na Portovalu so bili izrazito boljši nasprotnik in slavili kar s 4:0. Jasno je, da si trener Elsner in njegovi varovanci želijo, da bi se nekaj podobnega zgodilo tudi nocoj. Kar zadeva sestavo ekipe, bo zaradi težav z mišico manjkal Amedej Vetrih, medtem ko je Darko Zec zbolel in je njegov nastop vprašljiv.

ENOTNI IN DRUG ZA DRUGEGA
Novomeščani so večino točk osvojili na gostovanjih, vendar pa so bili na zadnjem – v Novi Gorici – tudi prvič poraženi. Kot zanimivost lahko omenimo, da je bil to njihov prvi poraz na gostovanjih po 25. aprilu, ko so prav tako izgubili v slovenskem Las Vegasu. Trener Andrej Kastrevec v Domžalah ne bo mogel računati na kaznovanega Bruna Marottija, v ekipo se po odsluženi kazni vrača prvi vratar Miodrag Mitrović. "Pričakujem, da bomo odigrali dobro tekmo in da nam bo uspelo zmagati. Domžalčane bomo premagali, samo če bomo enotni in bomo igrali drug za drugega. Imamo željo po zmagi in smo zelo motivirani. Vzdušje v moštvu je dobro, čuti se pozitivnost. Soigralci se med seboj odlično razumemo," je dejal 24-letni Švicar.

Značke: plts, nogomet

Članki iz rubrike