pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

il
il
0 17.10.2015 09:00:00

KRŠKO - RUDAR: Po dežju tudi zmaga?

Grega Wernig
Krčani so v trinajstih nastopih na prvoligaški sceni zbrali devet točk. Dve tretjini so jih osvojili v prvih dveh tekmah, zdaj pa že enajst krogov neuspešno naskakujejo tretjo zmago med elito.

Po nekaj deževnih dneh danes v Posavje prihaja velenjski Rudar, v katerem nuklearci vidijo pravšnjega tekmeca, proti kateremu bi lahko prekinili črno serijo. Prvo srečanje teh ekip v letošnji sezoni je bilo precej čudno, saj je Rudar takrat ob koncu prvega polčasa ostal brez izključenih Knezovića in Stjepana Babića, vendar pa Krčani v drugem delu niso znali unovčiti številčne prednosti, tako da sta si tekmeca razdelila točki.

Zeleno-beli so reprezentančni premor izkoristili za obnovitev moči, odpravljanje različnih napak in tudi za to, da so okrepili igralski kader. Trener Tomaž Petrović je sicer ostal brez angleškega branilca Rheme Obeda, ki so se mu v klubu zahvalili za sodelovanje, v svoje vrste pa jim je uspelo zvabiti Luka Žinka. Dvaintridesetletni Ljubljančan bo v moštvo prinesel veliko izkušenj, s svojo kakovostjo pa bi moral kmalu postati eden od najpomembnejših členov ekipe. Zanimivo je, da bo debitiral proti ekipi, za katero je v preteklosti že igral: "Velenjčani imajo zelo dobro ekipo. Imeli so nekaj težav z odsotnostjo igralcev, mi pa se borimo. Smo novinci in upam, da bomo z borbenostjo pokazali, da si zaslužimo prvo ligo. Želim si, da bi začeli osvajati točke, kajti res jih bomo zelo potrebovali za cilj, ki smo si ga zadali v letošnji sezoni," je dejal Žinko, ki je pred prihodom v Krško nazadnje branil barve Olimpije.


ŽELJA IN PRAVI PRISTOP
Knapi so v zadnjih treh krogih igrali z moštvi, ki jih najdemo v zgornji polovici lestvice. Po zmagi nad Gorico so izgubili z Zavrčem in nazadnje še remizirali z Domžalami. Trener Jernej Javornik tokrat ne bo mogel računati na kaznovanega Damjana Trifkovića ter poškodovana Amerja Krcića in Luka Prašnikarja, vprašljiv je nastop Ivana Knezovića, ki ima težave s hrbtom, zato pa se v ekipo po daljši odsotnosti vrača Mate Eterović, ki je v tej sezoni nastopil samo na uvodnih treh tekmah in še vedno čaka na prvi zadetek.

"Za nami je reprezentančni premor, ki smo ga dobro izkoristili. Zavedamo se, kaj nas čaka v Krškem, želja in pravi pristop bosta dva izmed ključnih dejavnikov, da lahko pričakujemo pozitiven rezultat," je dejal 31-letni hrvaški napadalec. Da je pred Velenjčani težka tekma, se zaveda tudi palestinski reprezentant Jaka Ihbeisheh, vendar pa cilj ostajajo tri točke. "Tekma v Krškem bo težka in zahtevna. Zaradi deževja bo zahtevna tako fizično kot psihično. Med reprezentančnim premorom smo se uspeli regenerirati in pripraviti na težek razpored, ki nas čaka v nadaljevanju prvenstva. Vrniti se moramo v tekmovalni ritem in nadaljevati zbiranje točk. Nas cilj je zmaga, tako kot na vsaki tekmi."

Značke: plts, nogomet

Članki iz rubrike