Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.10.2015 20:03:29
Deli članek:

Prva odškodnina za Ronalda? Nič več kot zgolj drobiž

vszi

Danes je eden najdražjih nogometašev na svetu, ko je Cristiano Ronaldo prvič zamenjal klub, pa je bil posel bore malo vreden.

Vsi vemo, da je Cristiano Ronaldo v tem trenutku eden najdražjih nogometašev na svetu. Morda bi le Barcelona s prodajo Lionela Messija zaslužila več, potem ga bržčas ni junaka, ki bi bil v rangu Argentinca in Portugalca. A nekoč je bilo kakopak drugače. Ko je bilo zvezdniku Reala iz Madrida šele 10 let, je sicer že kazal znake izjemne nadarjenosti, toda ko je prvič zamenjal "delodajalca", bi težko govorili o zajetni odškodnini.

Andorinha je tisti klub, ki je vzgojil enega najboljših nogometašev vseh časov, Cristiano Ronaldo pa ga je zapustil leta 1995, ko je podpisal za Nacional, največji klub na otoku Madeira, od koder prihaja danes 30-letni zvezdnik. Pri Nacionalu bi si lahko privoščili tudi zajetnejšo odškodnino, a so malčka iz Funchala, ki danes nastopa v četrti ligi, "odpravili" s precej manjšim nadomestilom.

V zameno za Ronalda je Nacional na stadion Estadio do Andorinha poslal paket, v katerem sta bila dva seta opreme in 20 nogometnih žog! Tedaj so bili pri Andorinhi zagotovo presrečni, danes pa se bržčas tepejo po glavi, zakaj Ronalda niso še malce dlje zadržali v svojih vrstah in kasneje dejansko tudi kaj zaslužili z njim.

Ko je dve leti kasneje Ronaldo zapustil Nacional, oprema ni bila več dovolj, Sporting iz Lizbone je moral zanj plačati okoli 20 tisoč evrov. Zatem pa se je začelo govoriti le še o milijonih; Ronaldo je v Manchester United prestopil za 15 milijonov evrov, v Real pa za kar 94 milijonov evrov.