Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.10.2015 17:18:30
Deli članek:

Ker je pokazal usmiljenje, so ga suspendirali

vszi

Usmiljenje je lepa človeška lastnost, toda italijanski nogometni veljaki nad dejanjem dobrohotnega sodnika niso bili kaj prida navdušeni.

V prvenstvu Italije za nogometaše do petnajstega leta starosti je bila odigrana zanimiva tekma. To je bil boj mačke z mišjo, ekipa Persiceto 85 je namreč v mrežo tekmeca iz Ponte Ronce žogo zabila kar 31-krat! A bržčas bi se končalo še z višjim rezultatom kot 31:0 za goste, če sodnik iz Bologne ne bi pokazal ogromno mero usmiljenja. Ko je preostalo še deset minut, je namreč že zapiskal konec in tako končal mučenje nesrečnih mladeničev iz občutno slabše ekipe.

A čeprav so številni pohvaliti šele 20-letnega delivca pravice, njegovi nadrejeni niso bili kaj prida navdušeni. Ker je s tem kršil pravila nogometne igre, so ga začasno suspendirali. "Razumemo njegovo odločitev, toda pravila je treba spoštovati. Drži, da smo ga suspendirali, toda to ni kazen, to mu mora služiti predvsem kot motivacija, da bo v prihodnje boljši. Dobil je čas, da razmisli o svojem dejanju. Prepričani smo, da bo dozorel kot sodnik zaradi tega," je dejal sodniki delegat Antonio Aureliano.

Kakorkoli, najkrajšo so ne glede na vse potegnili nogometaši iz Ponte Ronce. Odgovorni so namreč ocenili, da tekma zaradi sodnikove poteze ni regularna, čeprav sta se s predčasnim koncem strinjala tudi oba trenerja. Pa so jo kar – razveljavili! In to pomeni, da se bosta mačka in miš morala pomeriti še enkrat. Ah, kakšni nesrečneži ...