mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

dm
dm
0 15.08.2015 16:30:26

Pušnik: Žvižgi me ne bi presenetili

Arsen Perić
Kako bo v Ljudskem vrtu pričakan trener Olimpije Marijan Pušnik, ki je v preteklosti sedel na klopi Maribora?

"Prav vsaka zmaga prinaša tri točke in prav vsaka je pomembna. Seveda je za samozavest veliko boljše, če zmagaš na tekmi pred derbijem, kot če bi na zadnji tekmi pred obračunom z Mariborom izgubil," je iskreno priznal Pušnik, ki je na vprašanje, ali lahko tudi v štajerski prestolnici pričakujemo odprto, poletno Olimpijo ali derbi le zahteva drugačno, bolj previdno postavitev, z nasmehom pomenljivo odgovoril: "Če poznate moje delo, potem veste, kako bomo igrali."


Pušnik bo v nedeljo spisal novo poglavje v svoji trenerski karieri, saj bo prvič večni derbi vodil kot trener Olimpije, ne Maribora. Zato bo seveda zanimivo videti, kakšen sprejem mu bodo pripravili mariborski navijači, ki v preteklosti ljudem, ki so Maribor zamenjali z Ljubljano – bodisi kot igralci bodisi kot trenerji –, niso bili najbolj naklonjeni, velikokrat so jim namenili koncert žvižgov. "Pri vsakem človeku so prisotna čustva, toda saj smo profesionalci. Sem trener Olimpije in jasno je, da si želim v Ljudskem vrtu zmagati,« je povedal strateg Ljubljančanov, nato pa pristavil: »Doslej sem imel v vsakem klubu, iz katerega sem odšel, vedno odprta vrata. Seveda pa obstaja navijaška folklora, ki spada k nogometu, zato me ne bi presenetilo, če bi bil deležen tudi žvižgov. Ampak nič hudega, to je normalno."

Olimpija je v novo sezono krenila zelo dobro, zato ne čudi skandiranje Green Dragonsov pred koncem tekme s Koprom, ko so pozivali k mobilizaciji in okupaciji Maribora. Med navijači Olimpije prevladuje mnenje, da lahko zmaji tokrat v Mariboru osvojijo vse tri točke. "V Ljudskem vrtu zagotovo nihče ni favorit, tudi veliko večja evropska moštva niso bila, zato ne vem, zakaj bi bili mi," umirja žogico Pušnik in dodaja: "V Mariboru so favoriti domači, ki so večkratni državni prvaki in udeleženci evropskih pokalov. A to ne pomeni, da gremo tja poceni prodat svojo kožo, zagotovo ne. V Ljudski vrt gremo zmagat!"

Članki iz rubrike