franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

rb
rb
0 11.08.2015 13:10:51

GORICA – ZAVRČ: Kam iz Parme? V Haloze!

Grega Wernig
Čeprav se še niso povsem polegle razprave po zadnjem prvenstvenem krogu, je že na sporedu naslednji. Peti po vrsti, uvodno dejanje se bo ob 17.30 zgodilo v Novi Gorici, kjer bo gostoval Zavrč.

V slovenskem Las Vegasu uživajo v pogledu z vrha lestvice, kar bi radi počeli tudi v prihodnje, čeprav menda ni izključeno, da se bodo kmalu morali sprijazniti z odhodom vsaj enega pomembnega člena ekipe. Novim izzivom naproti bi se utegnila odpraviti Amel Džuzdanović ali Blessing Eleke.

"Kot trener bi seveda najraje imel najmočnejšo ekipo, vse igralce, a se po drugi strani seveda zavedam, da je sanacija kluba vendarle prednostna naloga. Odškodnina, ki bi jo dobili na ta račun, bi nam veliko pomenila," je po včerajšnjem dopoldanskem treningu povedal Miran Srebrnič, ki se zelo dobro zaveda zahtevnosti današnje preizkušnje. Ne le zaradi peklenske vročine.

"Videl sem vse tekme Zavrča in se prepričal o kakovosti ekipe. Izidi proti Mariboru, Olimpiji in Rudarju so dovolj zgovorni, tudi na zadnjem dvoboju s Krko so bili Haložani boljši, vendar so bili neučinkoviti. Igrajo dobro in niti najmanjšega dvoma ni o tem, da nas čaka težko delo. Vemo, kaj so najmočnejša orožja tekmecev, in verjamem, da smo se ustrezno pripravili. Namen je jasen, želimo osvojiti ves izkupiček," pravi trener Gorice.

Zavrčani v Novo Gorico ne odhajajo radi, saj gre za prizorišče, na katerem doslej še niso osvojili točke, a tradicije so tudi zato, da se rušijo. Poleg tega bo treba nekje nadoknaditi izgubljeno v domačem obračunu s Krko. "Seveda smo razočarani. Ne le zato, ker smo ostali praznih rok, ampak tudi zato, ker smo razočarali številne gledalce, ki prihajajo na stadion s številnih koncev. A ne preostane nam drugega, kot da gremo z vso odločnostjo v naslednjo preizkušnjo, in seveda verjamem, da bomo uspešni," je dejal prvi mož kluba Miran Vuk, vezist Dejan Polić pa je dodal: "Tekma z Gorico predstavlja poseben izziv. Komaj čakamo, da se začne in da čim prej pozabimo na zadnji poraz ter se odkupimo navijačem in samim sebi. Upam, da se neučinkovitost ne bo nadaljevala, v zaključku akcij moramo biti odločnejši."

Haložani se ne bodo predstavili v najmočnejši zasedbi. V moštvu ne bo Zlatana Muslimovića, ki še vedno okreva po poškodbi stegenske mišice, adduktor pa še naprej nagaja Dominiku Picaku. Mrežo bo tudi tokrat branil Matija Kovačić, medtem ko so v Zavrču poskrbeli za novo vratarsko okrepitev. In presenetili.

994-6-bajza

Nova moč je 23-letni Slovak Pavol Bajza, ki je bil zadnje tri sezone član Parme, v dresu katere je zbral štiri nastope, v zadnjem prvenstvu serie B je s statusom posojenega igralca branil za Crotone. V Žilini rojeni orjak – visok je 195 centimetrov – je bil mladinski in mladi reprezentant svoje države. Ker je zdaj že nekdanji italijanski prvoligaš iz razkošne province bankrotiral in začenja novo pot, je na sončno stran Alp prišel brez odškodnine, danes pa še nima pravice nastopa.

Članki iz rubrike