Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
11.08.2015 09:46:23
Deli članek:

Kraja zaupnih dokumentov Hamburga

vszi

Pa še to - potem, ko je nemški prvoligaš HSV izpadel iz pokala proti Carl-Zeiss Jeni, so športnemu direktorju Petru Knäblu ukradli še nahrbtnik, v katerem je imel...

… osebne stvari in klubske dokumente, med katerimi so bile tudi plačilne liste nogometašev Hamburga.
V ponedeljek bi se morali v hamburškem klubu posvetiti analizi katastrofe, ki se jim je zgodila v prestolnici optike, toda na njihovo nesrečo so se morali ukvarjati z drugimi rečmi, saj je dan po porazu le redko kdo še govoril o blamaži v pokalu. Glavna tema pogovorov je bil nahrbtnik športnega direktorja Knäbla.

Kot poročajo nemški mediji je 38-letna negovalka v domu za starejše občane v hamburškem parku Jenisch (mestni predel Othmarschen) opazila ducate papirjev z oznako bundesligaša iz Hamburga, ki so ležali na tleh. Med temi papirji so bile tudi poslovne skrivnosti - plačilne liste igralcev, dogovori o premijah, dogovor o prihodu bosanskega reprezentanta Emirja Spahića v Hamburg, poročila oglednikov in interni dopisi.   
Vsi ti dokumenti so bili v Knäbelsovem nahrbtniku, katerega so pred dnevi ukradli. "Nahrbtnik z dokumenti so mi ukradli. Krajo sem seveda prijavil," je dejal športni direktor HSV-ja.
Najditeljica se je javila upravi kluba, kjer pa niso imeli pojma o ukradenem nahrbtniku in kakšnih zaupnih dokumentih.
Kasneje je Knäbel povedal, da je krajo opazil šele čez nekaj dni. "Medtem sem nekaj dni iskal moj nahrbtnik," je dejal Peter, ki si je lahko oddahnil, saj je večino kočljivih dokumentov dobil nazaj.

NI JIH HOTEL
Zanimivo, da je najditeljica najprej skušala vrniti dokumente Knäblu, kateremu pa se ni zdelo vredno potruditi, da bi jih dobil nazaj. "Večkrat sem ga klicala, toda gospod mi ni verjel. Potem se prosila, če se lahko osebno dobim z gospodom, pa mi je njegova tajnica ali sodelavka rekla, da je preveč zaposlen, da bi se srečal z mano. Sploh mi ni verjel, da imam dokumente res v rokah," je povedala najditeljica.
Knäbel se je neprepričljivo zagovarjal: "Medtem sem se preselil in nekaj dni iskal ta nahrbtnik. Dokumenti so bili starejšega datuma, tako da jih nisem nujno potreboval."
Pri klubu so si oddahnili, čeprav še ne morejo preboleti poraza v pokalu, so pa vsaj dokumente dobili nazaj.
Pri Hamburgu so potem na twitterju zapisali: "Zgodba konca tedna faktografsko: nahrbtnik ukraden, pritožba vložena, dokumenti vrnjeni, hvala najditeljici, igrati boljši nogomet."