Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
11.08.2015 12:31:00
Deli članek:

Sodniku vžigalnik v glavo

vszi

Tekma Osnabrück - RB Leipzig v 1. krogu nemškega pokalnega tekmovanja je trajala le 71 minut.

V Nemčiji so novo sezono začeli s 1. krogom pokalnega tekmovanja, odigranih je bilo 64 tekem. Seveda tudi s slovensko udeležbo, najbolj je nase opozoril Zlatko Dedić, ki se je v dresu FSV Frankfurta vpisal med strelce in pristavil pomembni delež k zmagi svoje ekipe z 2:0 nad BFC Dynamom.


Toda ni šlo niti brez neljubih dogodkov. Kot smo že poročali, je v pričakovanju preizkušnje v Bielefeldu neznanec streljal na avtobus z nogometaši Herthe, z incidentom pa je postregel tudi obračun Osnabrück - RB Leipzig, ki se je pri vodstvu gostiteljev z 1:0 končal predčasno. V 71. minuti je namreč eden od domačih navijačev z vžigalnikom v glavo zadel sodnika Martina Petersna, ki je potreboval zdravniško pomoč, še pred tem je označil predčasni konec dvoboja.

"Za nas je to katastrofa. Resda gre le za enega med 13 tisoč gledalci, ampak to nas ne opravičuje. Zelo nam je žal," je povedal športni direktor Osnabrücka Lothar Gans. Razočaranja ni ublažilo niti spoznanje, da je trener Leipziga Ralf Rangnick razkril, da njegova ekipa ne želi napredovati z zmago za "zeleno mizo" in je pripravljena odigrati novo tekmo. A vodstvo tekmovanja temu bržčas ne bo prisluhnilo ...