Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
11.08.2015 10:15:30
Deli članek:

Hrvaški napadalec v Fiorentini

Reuters

Kot vse kaže se bo Fiorentina okrepila z napadalcem iz ukrajinskega Dnipra.

V Firencah že nekaj časa iščejo igralca, s katerim bi poskrbeli za osvežitev v napadalni liniji in povečali konkurenco med napadalci. Ekipo je namreč zapustil izkušeni Mario Gomez, ki ga je Viola poslala na posodo v Bešiktaš. Zdaj pa je skoraj že jasno, da bo v novi sezoni vijoličasti dres italijanskega prvoligaša nosil Nikola Kalinić.

Sedemindvajsetletni Hrvat je zadnja štiri leta igral za ukrajinski Dnipro, kamor je za šest milijonov evrov prišel iz Blackburna. Po novicah, ki prihajajo iz naše zahodne soseščine, naj bi bil posel sklenjen v kratkem, saj sta se kluba že dogovorila glede višine odškodnine.

Kalinić je v minuli sezoni za Dnipro odigral 47 tekem, na katerih se je devetnajstkrat vpisal med strelce. V polno je meril tudi v majskem finalu lige Europa, v katerem je njegova ekipa sicer izgubila s Sevillo. Andaluzijci so slavili s 3:2, Kalinić pa je v sedmi minuti dosegel prvi zadetek na tekmi.

Hrvaški reprezentant, ki je v dresu z državnim grbom na prsih zbral 21 tekem in dosegel šest zadetkov, je odlično začel tudi novo sezono. V uvodnih štirih krogih ukrajinskega prvenstva je Dnipro sicer enkrat zmagal, dvakrat remiziral in enkrat izgubil, Kalinić pa se je podpisal pod tri od skupno sedmih zadetkov modro-belih.