profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
0 07.08.2015 15:18:51

KOPER - MARIBOR: Če bi bilo drugače, bi bil presenečen

Drago Wernig - TAKA
Koprčanom po slovesu od Evrope nikakor ne uspe ujeti želenega ritma, še vedno čakajo na prvo zmago. Mariborski skalp bi bil pravšnji veter v hrbet za nadaljevanje sezone, toda prvaki so se po kazahstanskem šoku dobro odzvali in zasedli vrh lestvice, kjer nameravajo ostati tudi po drevišnjem (20.15) gostovanju na Obali.

Še nedolgo nazaj so v koprskem prvoligašu ob takšnih razmerah bili plat zvona, v nemirnem ozračju bi padale glave, tokrat je drugače. Za zdaj zelo drugače. Čeprav v prvih treh prvenstvenih krogih niso okusili slasti zmage, so na Bonifiki ohranili mirno kri. S prepričanjem, da bo delo na treningih obrodilo sadove in da bo kakovost prej ali slej prišla do izraza. "Resnično ne čutimo pritiska, osredotočeni smo lahko le na svoje obveznosti. Iz dneva v dan si jih prizadevamo opravljati čim boljše, hkrati se vsi v slačilnici seveda zavedamo, da moramo čim prej prekiniti niz slabih rezultatov in začeti zmagovati," pravi Ivica Guberac. Za kanarčke bi bilo kakopak idealno, če bi se to zgodilo že danes zvečer. "Igramo doma in popolnoma jasno je, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi dosegli namen. Motivacije nam ne manjka in res močno verjamem, da se bomo na igrišču ustrezno odzvali," je še povedal koprski kapetan, poveljnik obrambne vrste Denis Halilović dodaja: "Ni treba veliko filozofirati. Če bomo odigrali zbrano, brez napak in tako, kot se dogovorimo, lahko premagamo vsakogar. Tudi Maribor, a kljub želji po zmagi se ne bomo brezglavo razleteli po igrišču. Biti moramo preudarni, disciplinirani in dovolj potrpežljivi."

LOTRIČ VNOVIČ NA DALJŠEM PRISILNEM POČITKU
Rodolfo Vanoli ne bo imel na voljo popolne zasedbe. Manjkal bo na zadnji tekmi izključeni in strogo kaznovani Denis Šme, v kadru gotovo ne bo tudi Mitje Lotriča, ki ga zaradi ponavljajočih se težav s kolenom čaka vnovični daljši prisilni počitek, negotov je nastop Josipa Ivančića, ki v zadnjih dneh ni vadil na vso moč.
Vijoličasti bodo še bolj oslabljeni, na Obalo prihajajo brez Petra Stojanovića, Welleja Ndiayeja, Arghusa in kajpak tudi Aleksandra Rajčevića, obetavno pa je spoznanje, da se je med tednom treningom z ekipo znova pridružil kapetan Marcos Tavares.



ŠE MNOGO KORAKOV
Za Mariborčani sta sicer dve zaporedni zmagi. "To sta dva od mnogih korakov, ki jih moramo storiti do konca sezone. Prav tako kot osvojene točke veselijo pristop, motivacija in ambicioznost. Tako posameznikov kot ekipe, kar je nedvomno dober obet za naprej," je povedal Ante Šimundža in misli usmeril proti Bonifiki: "To je vedno zahtevno gostovanje, tekmeci proti nam kot po pravilu dobijo dodatno energijo. Koprčani so gotovo pričakovali, da bodo prvenstvo začeli drugače, vendar se zelo dobro zavedamo, da gre za kakovostno zasedbo, ki bo prej ali slej pokazala vse svoje sposobnosti. Pričakujem, da se bodo gostitelji postavili tako kot na tekmi za superpokal. Torej precej obrambno z željo po hitrih prehodih v napad. Ne verjamem, da bi bil lahko njihov pristop drugačen. Če bi se to zgodilo, bi bil zelo presenečen, seveda bomo morali biti pozorni tudi na prekinitve, ki so močno domače orožje. Naše ambicije so takšne kot vedno. Najvišje, namen je osvojiti ves izkupiček."

FILIPOVIĆ: KOPER IMA DOBRO EKIPO
Tako razmišlja tudi slačilnica. "Ne oziramo se na njihove slabše rezultate v uvodnih treh krogih. Koper ima dobro ekipo, proti nam vedno poišče dodaten motiv in temu primerno se bomo odzvali, saj nameravamo nadaljevati zmagovito serijo. Vse bomo naredili, da ostanemo na prvem mestu, saj si ga tudi zaslužimo," je optimist Željko Filipović, ki se iz tedna v teden vse bolj vrača v tekmovalni ritem in se navaja na igranje skupaj z Marwanom Kabho: "Vsaka minuta zame je zelo pomembna in upam, da se bo forma stopnjevala. Marwan je medtem že pokazal, da je okrepitev za nas. Hitro se je prilagodil na razmere, na ekipo in hitro razumel naš način igre."

Članki iz rubrike