Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

dm
dm
0 07.08.2015 11:42:24

CELJE - GORICA: Skrajni čas za prvo

Grega Wernig
Glede na lahek razpored na začetku so mnogi pričakovali, da bodo Celjani po treh krogih vsaj blizu vrha, če ne celo na njem, toda Štajerci so v tem trenutku od njega precej oddaljeni.

Po presenetljivem porazu v prvem krogu proti novincu v ligi Krškemu so na naslednjih dveh tekmah Celjani zabeležili dva remija (obakrat 1:1) proti Krki – z zadetkom Firerja v zadnjih sekundah – in Kopru, zato seveda na Areni Petrol z začetkom sezone ne morejo biti zadovoljni.

Še posebej slabe volje bodo, če jutri ne uspejo osvojiti vseh treh točk proti Gorici, kajti po tekmi s Primorci čaka Simona Rožmana in njegove varovance v naslednjih štirih krogih izjemno zahteven razpored in tekme z Mariborom, Zavrčem, Olimpijo in Domžalami.

Prav zaradi težkega razporeda po današnji tekmi je obračun s Primorci izjemnega pomena. Čeprav so Goričani, ki so se nedavno okrepili z Mihom Gregoričem, nekoliko presenetljivo po prvih treh krogih na zelo visokem tretjem mestu, se Štajerci zavedajo, da si še enega rezultatskega neuspeha ne smejo privoščiti.

"Naš začetek prvenstva zares ni najboljši, upali smo na precej več točk. A če bomo proti Gorici osvojili vse tri točke, bomo sliko že zelo popravili," je pred dvobojem na Areni Petrol optimistično razpoložen kapetan grofov Blaž Vrhovec, ki je priznal, da ima njegova ekipa poporodne krče zaradi izgube Benjamina Verbiča: "Vsi vemo, koliko je pomenil naši ekipi. Bil je eden tistih igralcev, ki lahko sami rešijo tekmo. Ob njem smo izgubili še nekaj nogometašev, in to se seveda pozna."



Čeprav so ostali brez prvega strelca in asistenta ekipe, Celjani od svoje filozofije ne bežijo. Še naprej poskušajo igrati napadalno, toda v tem trenutku peša predvsem realizacija, kar bodo morali popraviti, če bodo na tekmi z vrtnicami želeli osvojiti tri točke.

"Pripravimo si dovolj priložnosti, toda ne uspemo jih izkoristiti. Tudi na treningu smo dajali velik poudarek realizaciji in upam, da se nam bo to obrestovalo. Od naše filozofije ne bomo odstopali, prepričan sem, da je prava. Če nam bo uspelo popraviti realizacijo, potem lahko Gorici, ki je sicer zelo neugodna ekipa z dobrimi posamezniki, zabijemo dva, tri zadetke, kar bi moralo zadostovati za zmago," je še dejal Vrhovec in pristavil: "Mislim, da je skrajni čas, da jo dosežemo." 

Naloga pa nikakor ne bo lahka. Čeprav so imeli Goričani ob zaključku prejšnje sezone in predvsem v poletnem premoru pred začetkom nove sezone velike finančne težave, je novo vodstvo uspelo sestaviti konkurenčno moštvo, ki pod vodstvom Mirana Srebrniča deluje zelo dobro.

Po visokem porazu v prvem krogu proti Olimpiji so Primorci v naslednjih dveh tekmah uspeli dvakrat slaviti, tako nad Rudarjem kot Krko so zmagali z 2:1. Na začetku sezone je v odlični formi predvsem Amel Džuzdanović, ki je dosegel že dva gola in bo ob Blessingu Elekeju najnevarnejši mož za vrata Celja, pri Štajercih pa bo trener Rožman zagotovo malce premešal začetno enajsterico, namesto Sunnyja, ki je povsem iz forme, bi lahko danes začela njihova nova okrepitev, Portugalec Erico.

Članki iz rubrike