Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
07.08.2015 14:21:17
Deli članek:

Ne Guardiola, Pellegrini

Čeprav se je v preteklosti že večkrat govorilo o tem, da bo Manuel Pellegrini po koncu letošnje sezone, ko bi mu potekla pogodba, zapustil Manchester City, se to ne bo zgodilo.

Nekatere informacije, ki so prišle z Otoka, so celo govorile o tem, da ga bo poleti 2016 na stolčku Cityja lahko nasledil Josep Guardiola.

Pellegrini je leta 2014 s klubom osvojil naslov angleškega prvaka, po seriji slabih izidov pa se mu je aprila letos močno zamajal stolček. Nekateri so ga takrat praktično že odpisali. Kot kaže pa so pri Cityju zadovoljni z delom, ki ga je od prihoda iz Malage leta 2013, opravil Pellegrini.

Drugače prav gotovo ne bi dan pred začetkom novega angleškega prvenstva z 61-letnim čilenskim strokovnjakom podaljšali sodelovanja še za eno leto, kar pomeni, da se mu bo nova pogodba iztekla poleti 2017. "Presrečni smo, da smo se dogovorili z Manuelom Pellegrinijem, ki je v dveh letih, odkar je pri nas, veliko prispeval k razvoju Manchester Cityja. Zato se veselimo nadaljnjega sodelovanja. S tem pa smo Manuelu omogočili, da se lahko v popolnosti posveti svojemu delu in lovu na lovorike v vseh tekmovanjih," je povedal direktor kluba Ferran Soriano.

"Ponosen sem, da sem trener Manchester Cityja, zato sem zelo zadovoljen, ker smo se dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Imam odlično skupino igralcev in ostalih sodelavcev na vseh klubskih ravneh. Osredotočen sem na prihajajočo sezono in prepričan, da se bomo v klubu primerno odzvali na podporo, ki jo imamo z vseh strani," je bil po podpisu nove pogodbe optimističen Pellegrini.