900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

md
md
0 07.08.2015 12:11:54

ZAVRČ - KRKA: Zdravljenje s placento

Grega Wernig
Pri Zavrču je pred vsako sezono enako. Zamenja se skorajda celotna ekipa, kar pri ljubiteljih slovenskega prvoligaškega dogajanja povzroči številna vprašanja o tem, kako kakovostna bo zasedba iz Haloz.

Če gre soditi po začetku prvenstva, potem je odgovor jasen in preprost. Zavrč ima v novi sezoni zelo kakovostno zasedbo, ki ob nekaj kakovostnih posameznikih premore predvsem izredno trdno obrambo, ki tekmecem ne dopušča veliko prostora in priložnosti.

Pravzaprav prevelike razlike v miselnosti med letošnjim in lanskoletnim moštvom ni. Tudi v prejšnji sezoni je imel Zavrč v Tomislavu Kišu, Juretu Matjašiču ter Dorisu Kelencu zelo dobre posameznike in tudi v preteklem prvenstvu so Haložani igrali zaprto, na protinapade, a vendar se zdi, da je letošnja ekipa boljša.


Ob Matjašiču, ki je ostal pri Zavrču, je Miran Vuk, alfa in omega kluba, v klub pripeljal še nekaj zelo kakovostnih posameznikov, v prvi vrsti se je kot odlična okrepitev izkazal nogometaš s številko 10 na hrbtu Dejan Glavica, ki je v prejšnjem krogu z dvema goloma, pri čemer je bil fantastičen predvsem drugi, ki ga je dosegel s prefinjenim lobom, pokopal velenjskega Rudarja. Veliko v Halozah pričakujejo tudi od črnogorskega nogometaša Veljka Batrovića, ki za Zavrč še ni debitiral, dober vtis je pustil tudi Davor Rogač, a nihče od omenjenih nogometašev se ne more primerjati z nekdanjim bosanskim reprezentantom, ki je presenetljivo okrepil Zavrč.

Zlatan Muslimović je v trenutku poskrbel, da se je o klubu iz Haloz začelo veliko več pisati in čeprav v treh nastopih – na vseh je vstopil v igro v drugem polčasu – še ni uspel zatresti tekmečeve mreže, je z nekaj potezami dokazal, da kljub 34 letom še ni za staro šaro. Muslimović, ki ima pri Zavrču status tudi nekakšnega mentorja mlajših igralcev, pa danes ne bo mogel pomagati svojim soigralcem na domači preizkušnji s Krko. Zaradi poškodbe stegenske mišice je namreč v prejšnjih dneh obiskal Marijano Kovačević, slavno zdravnico, pri kateri so pomoč poiskali številni zvezdniki svetovnega nogometa (van Persie, Torres, Lampard) in ki zdravi s pomočjo konjske placente.

Čeprav Haložani ne bodo mogli računati na Muslimovića, bodo na današnji tekmi s Krko zagotovo v vlogi favorita. To vlogo so si prislužili s svojimi igrami v prvih treh krogih, ko so najprej na prvih dveh tekmah dvakrat remizirali z večnima tekmecema, nato pa brez težav ugnali Rudarja. Resda so tudi Novomeščani v novo sezono krenili zelo solidno, na prvih treh tekmah so zbrali štiri točke, a treba je priznati, da so imeli lekarnarji na začetku sezone veliko lažji razpored kot Haložani. Po zmagi na prvi tekmi z Rudarjem in nesrečnem remiju s Celjem je Krka v zadnjem krogu izgubila z Gorico. Dolenjci bodo imeli tokrat še težje delo, kajti tekmo bodo morali odigrati brez Collinsa, ki je na zadnji tekmi prejel rdeči karton.

Članki iz rubrike