nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 07.08.2015 08:45:09

Ranko Stojić: Zgodi se, zdaj si želim serijo zmag

Grega Wernig
Tik pred gostovanjem v Krškem je generalni direktor Olimpije Ranko Stojić strnil misli o prvem porazu Ljubljančanov v tej sezoni.

Visoka zmaga nad Gorico je v Ljubljani poskrbela za nenadno in skokovito povečanje evforije, remi v Zavrču je strasti nato malce umiril, poraz z Domžalami pa je imel enake posledice kot ledena voda, ki ti jo nekdo – in to cel sod – zlije na glavo. Po treh tekmah nove sezone smo za rokav pocukali generalnega direktorja Olimpije Ranka Stojića.

"Bili so že boljši časi. Po preteklem vikendu res ne morem biti najboljše volje," je uvodoma iskreno priznal glavni arhitekt nove Olimpije, ki si v glavi še vedno vrti film s sobotnega obračuna z Domžalami. "Ne bom rekel, da sem pričakoval poraz, ne bi bil pošten, če bi. Je pa vsekakor dejstvo, da sem pričakoval, da bomo imeli do nekje osmega kroga nemalo takšnih in drugačnih težav. Zakaj? Preprosto – ker še nismo popolni. In tudi če bi bili, bi potrebovali še vsaj štirinajst dni, morda pa celo mesec, dva, da bi vse kocke zložili na pravo mesto," je poudaril Stojić, ki pa je nato vseeno priznal, da je od nogometašev v preteklem krogu Prve lige Telekom Slovenije pričakoval več.

"Iskreno? Pričakoval sem zmago. Uporabil bom besedo derbi. Zame je bil to ne glede na vse derbi. Mi smo, v celoti gledano, morda res večji in uglednejši klub, toda hkrati moramo iskreno priznati, da so bile Domžale v zadnjih letih v rezultatskem smislu uspešnejše od nas. Pa ne samo to, tudi organizacijsko so bile in so še vedno na višji ravni. Zato je dejstvo, da smo šli v tekmo preveč z levo roko, premalo smo se pripravili na obračun s tekmecem, ki dokazano premore veliko kvalitete. Morali bi biti zrelejši in hkrati bolj čvrsti. Bili smo premalo zbrani, preveč sproščeni. Na velikih tekmah moraš biti stoodstotno osredotočen na delo na igrišču, a ni bilo tako. Nismo naredili, kar bi morali. In to je dovolj velik razlog, da se zamislimo. Vsi! Ne samo igralci, tudi strokovni štab in ne nazadnje ljudje, ki vodimo klub. Krivda je kolektivna, skupaj jo nosimo na naših plečih," je pojasnjeval Stojić. 

DOKAZ, DA NISO DOVOLJ ZRELI
Po visoki zmagi nad Gorico je poraz na drugi domači tekmi v novi sezoni deloval kot boleča zaušnica. Prišel je kot popolna streznitev, a prav zaradi omenjenega slavja nad Novogoričani je razočaranje med navijači še toliko večje.

stojic gw
Grega Wernig


"Za moj okus je bilo po tekmi z Gorico celo preveč evforije. Če se spomnite, sem prav za vaš časnik po tistem obračunu dejal, da nismo videli realne slike. Že res, da smo igrali dobro in da je bil končni vtis ohrabrujoč in v celoti pozitiven, a sem takoj opozoril, da nam je Gorica puščala absolutno preveč prostora. Ko ti nasproti stoji resna ekipa, je drugače. In v soboto je bilo dejansko drugače. Domžale so nam dokazale, da še nismo dovolj zreli," je bil precej kritičen 56-letni nekdanji vratar jugoslovanske reprezentance, ki smo ga povprašali tudi, ali so igralci po uvodni zmagi morda nekoliko preveč poleteli v oblake.

"Če so, potem je to njihov problem. Resen problem. Dejstvo je, da vsak nogometaš hitro poleti med oblake, odgovornost strokovnega štaba in vseh nas iz uprave pa je, da jih vlečemo nazaj na realna tla. Ne smejo leteli, morajo pa se dvigniti na višjo raven. V vseh pogledih. Olimpija še ni prava, še zdaleč ne. Ob tem so naše težave večje tudi zaradi tega, ker se nasprotniki v tekme z nami podajajo maksimalno motivirani. In kadar je tako, imaš resen problem, če nisi stoodstotno pri stvari. Kar je bilo, je bilo. Izgubili smo, še kdaj bomo. Ampak ni nič drastičnega, ni konec sveta. Bo pa, če se ne bomo naučili lekcije, ki smo jo dobili."

JUG MU JE ŠEL MALCE V NOS
Med navijači je za veliko besa poskrbel sodnik Matej Jug, ki je izključil kar dva nogometaša Olimpije. Stojić ga ni želel označiti za glavnega krivca za neuspeh, si pa ni mogel kaj, da vseeno ne bi izrazil določenega nezadovoljstva zaradi sojenja, s katerim je Tolminec postregel v Stožicah.

"Ne, sodnik ni bil glavni krivec, res nočem iskati izgovorov za poraz, ki smo si ga zakuhali predvsem sami. In to velja za vse v tem klubu! Dejstvo je, da je Matej Jug sodnik z mednarodnim ugledom; tega pred tekmo nisem vedel, zdaj vem. Do tega statusa je prišel le z dobrim delom, zato gre torej za kvalitetnega sodnika. Mi je šlo pa v nos, da se je preveč striktno držal zapisanih pravil. Lahko bi bil malce bolj fleksibilen, vendarle je bil to derbi, ko so glave nekoliko bolj razgrete. Na trenutek sem dobil tudi občutek, da ni bil enako pošten do obeh ekip. No, ampak kot sem že dejal: izgubili smo po lastni krivdi. In predvsem smo dobili nauk, da se moramo v prihodnje bolje obnašati. V vseh pogledih. Moramo biti bolj disciplinirani, bolj uglajeni, bolj športni," je nogometašem zeleno-belih sporočil Stojić.

KDOR NE ZDRŽI PRITISKA ...
Poraz z Domžalami bo hitro pozabljen, če se bo Olimpija v soboto zvečer iz Krškega vrnila z zmago. "Mora se!" poudarja generalni direktor zmajev, ki noče niti pomisliti na to, da bi se tekma v Krškem končala kakorkoli drugače kot z zmago Olimpije.

ranko stojic 2
Grega Wernig


"Porazi se v nogometu dogajajo na dnevni ravni, doživljajo jih tudi večji, največji klubi. Mi hočemo postati velik klub, a to nam bo uspelo le, če se bomo tako tudi obnašali. Poraz je poraz, zgodi se, ampak to mora biti za vse nas alarm, po katerem se bomo dvignili na noge in naredili vse za to, da bo nadaljevanje drugačno. Zdaj želim serijo zmag, z nič manj ne bom zadovoljen," ne skriva Stojić. Pa ga ni strah, da bi s tem igralcem naložil preveliko psihično breme? "V nogometu je pritisk vedno prisoten, v velikih klubih ga je še toliko več. In če ga kdo ne zdrži, potem pač ni za naš klub. Če hočemo priti tja, kjer želimo biti, se moramo znati odzvati po porazu. In ponavljam, želim videti odziv v obliki zmagovite serije," je odločno zaključil Ranko Stojić.

Članki iz rubrike