Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

horoskop Svet24.si

Različni astrološki znaki, različne poti do ...

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

nu
nu
0 06.05.2015 10:37:25

Olimpija je bila kaznovana, kaj pa Maribor?

Ni prvič, da slovensko nogometno javnost pretresajo sporni simboli, ki spominjajo na dogajanje v drugi svetovni vojni.

Čeprav so se slovenski mediji precej mlačno odzvali na to, kar so si pred tekmo s Celjem privoščili pri nogometnem klubu iz Maribora, na številnih socialnih omrežjih še vedno poteka žgoča debata o spornih čeladah. Spomnimo, Maribor je na svoji spletni strani in uradnih profilih na nekaterih omrežjih objavil fotomontažo z naslovom Bitka za Štajersko, na njej pa so bili nogometaši vijoličastih v spornih čeladah, ki so močno spominjale na tiste, ki jih je v drugi svetovni vojni uporabljala nemška vojska. V Ljudskem vrtu so sporno fotomontažo nato hitro umaknili iz javnosti, toda prepozno, da bi se povsem izognili številnim ogorčenim obtožbam.


Eden tistih, ki so se oglasili, je bil Stane Oražem, predsednik nogometnega kluba iz Domžal, ki se je javno vprašal, ali se bo odzvala tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS). Mnogi menijo, da bi moral biti Maribor vsaj denarno kaznovan oziroma najmanj javno opomnjen za to, nekateri so kot vzorčni primer izpostavili tudi dogodek iz leta 2013. Tedaj so navijači Olimpije na derbiju z Mariborom izobesili transparent s podobo mladega Adolfa Hitlerja, za kar je morala uprava Ljubljančanov plačati denarno kazen v višini 3300 evrov.

Zanimivo je, da je bil dogodek sprva spregledan, NZS je bila nanj opozorjena šele naknadno, zato je tudi kazen prišla z dvomesečno zamudo. Ali si torej kazen zasluži tudi Maribor? Presodite sami ...

Članki iz rubrike