Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

horoskop Svet24.si

Različni astrološki znaki, različne poti do ...

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

ba
ba
0 06.05.2015 10:20:20

RUDAR - OLIMPIJA: Lahko je veliko ali malo

Grega Wernig
Knapi na treh preizkušnjah v dozdajšnjem delu prvenstva zmajev še niso premagali in v Velenju kakopak verjamejo, da bodo izkoristili četrto priložnost, na drugi strani Ljubljančani v boju za mednarodno prizorišče nujno potrebujejo ves izkupiček.

Za Velenjčane se zadnje gostovanje ob Kamniški Bistrici ni razpletlo po želenem scenariju. Po zgodnji izključitvi Denisa Klinarja se je taktični načrt Jerneja Javornika razpadel, toda domžalski rezultat vendarle ni stvarni odsev dogodkov na igralni površini.

Gostitelji vse do končnice niso bili povsem mirni, a to je zdaj preteklost, danes je na vrsti vedno odmevni obračun z Olimpijo.
"Jasno je, da bo na nasprotni strani kakovostna ekipa, toda igramo doma, kjer že dolgo nismo bili premagani, niz neporaženosti želimo še podaljšati," pravi vratar Rudarja Matjaž Rozman.


Ljubljančani, ki so po zmagi nad Radomljami nekoliko lažje zadihali, prihajajo z jasno izraženim namenom. V boju za evropsko vstopnico je uspeh nujno zlo. "V igri je še 15 točk. Lahko je veliko ali malo, vse bo odvisno od nas. Če bomo na želeni ravni, potem lahko računamo na uspešen zaključek prvenstva," pravi trener Darko Karapetrović, ki bo pogrešal štiri pomembne člene ekipe.

Miha Zajc je zaradi neprijetne poškodbe prvenstvo že končal, Kenan Bajrić še ni okreval do te mere, da bi lahko pomagal ekipi, Antonio Delamea Mlinar in Ezekiel Henty nimata pravice nastopa zaradi rumenih kartonov.

"Zavedamo se, da nas čaka zahtevna preizkušnja proti dobri ekipi, ki v spomladanskem delu prvenstva pričakovano kaže drugačen obraz v primerjavi z nekoliko slabšim jesenskim. Ne glede na zadnji poraz Rudarja v Domžalah bomo morali pokazati vse, kar znamo, če bomo želeli osvojiti pomembne točke," je v pričakovanju obračuna Ob jezeru povedal izkušeni Aleksandar Rodić.

Članki iz rubrike