Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
06.05.2015 09:20:05
Deli članek:

Celjski tabor: Ni obrabljena fraza. Verjemite!

Drago Wernig - TAKA

Grofi so včeraj dopoldne opravili zadnji trening pred štajerskim derbijem, ki ga, kot zagotavljajo, pričakujejo v odličnem ozračju in popolnoma mirni.

In v skoraj popolni zasedbi z namenom, da se v Ljudskem vrtu slovenski javnosti znova predstavijo v podobi, ki jih je krasila v dozdajšnjem delu sezone.

"Stanje duha v ekipi je zares odlično. Super. Ni pritiska, vse je tako, kot mora biti. Pripravljeni in dobro razpoloženi pričakujemo dvoboj v Ljudskem vrtu," je po včerajšnjem dopoldanskem treningu celjskih nogometašev utrip slačilnice razkril Sebastjan Gobec.

 Se pa tudi on kakopak zaveda spoznanja, da gre za tekmo, ki utegne zaznamovati končnico prvenstva in poskrbeti za dramo, o kakršni so pred kratkim razmišljali le redki, toda rekorder po številu nastopov na prvoligaškem prizorišču hkrati dodaja: "Drži, da so točke vedno pomembne, a naš prvi cilj je še naprej vleči rdečo nit, ki nas spremlja že vso sezono. Ne bomo se ozirali na pomembnost dvoboja, ne bomo preračunljivi. Ostali bomo pri taktiki in načinu igre, ki ju že ves čas zagovarjamo. Vsekakor pa je to ena od tistih tekem, za katere se živi. Prepričan sem, da bo vzdušje v Ljudskem vrtu znova izjemno. Da se bo zbralo lepo število gledalcev in da jih bo veliko tudi iz Celja. Res bo pravšnje doživetje igrati pred takšno kuliso."

Celjani lahko optimizem gradijo tudi na podlagi izkupička iz dozdajšnjih dvobojev z vijoličastimi v tej sezoni. "Ta je res pozitiven in veseli smo, da je tako, toda obenem nikakor ne smemo zanemariti, da je vsaka tekma novo poglavje. In na igrišču prinaša nove situacije, ob katerih se je treba pravilno odzvati in se vedno znova potruditi po najboljših močeh. Sproščeni bomo odpotovali v Maribor z željo odigrati dobro tekmo. Prizadevali si bomo, da bi bila naša igra na želeni kakovostni ravni," pravi Sebastjan Gobec.

Drago Wernig - TAKA

Čeprav je zasedba iz knežjega mesta današnje tekmece v tej sezoni premagala že trikrat, vlogo favorita namenja gostiteljem: "Maribor je favorit. Ne le na današnji tekmi, tudi za naslov prvaka. O tem ni nikakršnega dvoma, pred tem si ne gre zatiskati oči. Naši gostitelji imajo vrhunski kader, mi bomo skušali odigrati v slogu celotne sezone. Za našo mlado ekipo bo to nova odlična izkušnja, ki bo fantom v nadaljevanju karier vsekakor koristila."

Petintridesetletnik je 483 tekem v celjskem dresu do zdaj oplemenitil s 37 goli. Zadnjega se je veselil na zadnji ligaški preizkušnji, ko je dokončal velik preobrat proti Koprčanom, s katerimi se bodo grofi 20. maja na Bonifiki udarili tudi v finalu pokala. A izkušeni mož zagotavlja, da ta tekma še ni v njihovih mislih: "Verjemite mi, da res ni oziroma je zelo zelo malo. Do takrat je vendarle še kar nekaj časa, pred tem nas čakajo še tri tekme, vse to je treba najprej preživeti. Morda zveni kot oguljena fraza, vendar mi verjemite, da ni. Gremo iz dneva v dan, iz treninga v trening, iz tekme v tekmo in se trudimo, da bi čim bolj napredovali."