Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.04.2015 21:59:00
Deli članek:

Zavrč končal uspešni domači niz

Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Zavrča so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju s 1:2 (1:0).

Celjani so končali niz tekem nepremaganosti Zavrča na prenovljenem stadionu. Potem ko je prvi polčas pripadel domačim, so gosti tudi z nekaj menjavami v drugem delu dvignili raven igre in poskrbeli za preobrat in tri točke, ki jih držijo tik pod vrhom prvenstvene lestvice. Na drugi strani je Zavrč na "varnem" petem mestu.

Celjani so bili v uvodni polovici polčasa boljši tekmec, a si niso priigrali kakšnih resnih priložnosti, še najbližje zadetku je bil Jiri Jeslinek v 18. minuti. Zavrčani pa so povedli iz svoje prve resne akcije. V 24. minuti je iz kota podal Jure Matjašič, s strelom z glavo pa je zadel Ivan Novoselec. Tudi v nadaljevanju si ekipi nista priigrali pravih priložnosti, tako da sta na glavni odmor odšli z izidom 1:0.

V uvodu drugega polčasa pa so Celjani, okrepljeni tudi z Benjaminom Verbičem, izenačili, potem ko je Ivan Lendrić prodrl in podal z leve strani, Jeslinek pa je podajo spremenil v zadetek. Jeslinek je imel lepo priložnost tudi v 76. minuti, toda žogo je po dvoboju z domačim vratarjem poslal čez gol.

Celjska igra se je z vstopom Verbiča in Sunnyja izboljšala, kar je potrdil slednji v 77. minuti, ko je poskrbel za vodstvo gostov s strelom iz bližine. Do konca tekme so Celjani zanesljivo ohranjali prednost, nekaj skrbi pa jim je povzročila poškodba Verbiča ob koncu tekme.

Zavrč - Celje 1:2 (1:0)

Zavrč - Športni park, gledalcev 250, sodniki: Mertik (Odranci), Smej (Fokovci) in Kepe (Lendava).
Strelci: 1:0 Novoselec (24.), 1:1 Jeslinek (51.), 1:2 Sunny (77.).
Zavrč: Petrović, Bogdan, Cvek, Kiš, Muminović, Grezda, Polić (od 75. Balić), Antić, Datković, Matjašič (od 69. Monjac), Novoselec.
Celje: Kotnik, M. Klemenčič, Jugović, Šporn (od 65. Sunny), Gobec, Miškić, Jeslinek, Žitko, Kubo (od 46. Verbič, od 90. T. Klemenčič), Soria, Lendrić.
Rumeni kartoni: Muminović, Cvek; Miškić.
Rdeči karton: /.