Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.04.2015 18:01:35
Deli članek:

Domžalčani še četrtič boljši od Goričanov

Nogometaši Domžal so še četrtič v letošnji sezoni ugnali tekmece iz Nove Gorice.

Z zmago so tako proslavili 14-letnico svoje prve prvoligaške zmage proti Gorici. Na obračunu, ki sta si ga ogledala tudi selektorja Slovenije in BiH Srečko Katanec in Mehmet Baždarević, so Domžalčani nekoliko popravili vtis s prejšnjih dveh tekem - prvenstvenega poraza proti Olimpiji in pokalnega proti Kopru.

Z novimi tremi točkami ostajajo na drugem mestu, medtem ko so Novogoričani, v dobršnem delu srečanja celo boljši tekmec, osmi. Kot zanimivost veja omeniti, da Gorica ni premagala Domžal že na zadnjih desetih prvenstvenih tekmah.

Domžalčani so tokrat že v deveti minuti dosegli prvi zadetek, a je bil Slobodan Vuk v prepovedanem položaju, tako da njegov zadetek iz bližine ni obveljal. Zato pa je obveljal gol Dejana Žigona v 24. minuti. Po dolgi podaji je žoga padla v eno izmed luž, malce zmedla domačega branilca Kenana Horića, ki ob Žigonu ni bil dovolj odločen, tako da je goriški nogometaš z leve strani kazenskega prostora žogo poslal v mrežo za 1:0.

Že štiri minute pozneje so domači izenačili. Gosti so po podaji v kazenski prostor nespretno odbili žogo, ta se je od Dina Martinovića skotalila naravnost do Vuka, ki je iz bližine ugnal Alberta Gallinetto. To je bila tudi zadnja omembe vredna akcija v prvem delu, ki sicer ni postregel z velikim številom priložnosti, tudi zaradi razmočenega igrišča.

V drugem polčasu so prvi resneje zagrozili Primorci, ko je Žigon z glavo zgrešil iz ugodnega položaja v 48. minuti. Enajst minut pozneje je imel lepo priložnost tudi Martinović, a je s približno sedmih metrov slabo streljal, tako da Nejc Vidmar ni imel težkega dela. Kljub konkretnejši igri gostov, pa so domači povedli v 63. minuti. Spet je bil strelec Vuk, ki je po podaji Dejana Trajkovskega z leve strani žogo pospravil v prazno mrežo.

Le malce pozneje bi sodnik lahko dosodil najstrožjo kazen za igranje z roko Simoneja Napolija v kazenskem prostoru, a so domači ostali brez strela z bele točke. So pa od 72. minute igrali z igralcem več, saj je neposredni rdeči karton zaradi nevarne igre (visoka noga proti glavi Trajkovskega) ostali brez Alexandra Caputa. Zmago je v 89. minuti potrdil Matej Podlogar, ki je izkoristil slabo reakcijo Gallinette po podaji z desne strani v kazenski prostor. Žoga se je namreč od goriškega vratarja odbila prav do Podlogarja.

Tekma je imela tudi dobrodelno noto, gledalci - tokrat se jih je zbralo le kakih 200 - so namesto vstopnice na stadion prinesli po dva prehrambena izdelka z daljšim rokom uporabe, zbrano hrano pa bo domžalski klub izročil organizaciji Anina zvezdica.

DOMŽALE - GORICA 3:1 (1:1)

Domžale - Stadion Športni park.  Gledalcev: 200. Glavni sodnik: Slavko Vinčić. 
Strelci: 0:1 Žigon (24.), 1:1 Vuk (28.), 2:1 Vuk (63.), 3:1 Podlogar (89.).
Domžale: Vidmar, Trajkovski, Horić, Korun, Skubic, Morel, Zec, Šišić (od 46. Črnic), Ožbolt (od 63. Horvat), Požeg Vancaš, Vuk (od 86. Podlogar)
Gorica: Gallinetta, Vetrih, Širok, Žigon, Palumbo, Eleke (od 85. Johnson), Napoli, Pasqualini, Martinović, Caputo, Slivka (od 69. Ruggiero)
Rumena kartona: Požeg Vancaš; Eleke.
Rdeči karton: Caputo (72.)