Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
17.04.2015 13:22:15
Deli članek:

Morda se sliši klišejsko

Drago Wernig - TAKA

Celjani so z zmago v Mariboru naredili velik korak proti finalu pokalnega tekmovanja.

Zelo velikega, zaradi česar Simon Rožman in njegovi varovanci zadovoljstva razumljivo ne skrivajo, toda evforični niso. Nikakor ne. Ker se zelo dobro zavedajo, da so opravili šele prvi del posla. Dokončati ga bodo morali v Areni Petrol, kjer jih v torek čaka morda še težje delo kot pod Kalvarijo.

Po sredini prvi tekmi polfinala pokalnega tekmovanja je marsikdo pričakoval, da bo pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta slišati povišane tone. Da se bosta prepletala velika mera živčnosti in jeze, toda ozračje ni bilo nevihtno. Z izjemo celjske slačilnice, iz katere so odmevali kriki veselja in glasna glasba.

ZAHOVIĆ: NI ŠE KONEC
"Seveda smo si želeli zmagati, vedno si želimo, žal nam tokrat ni uspelo. Toda ne, ni nikakršne panike. In ni še konec," je s presenetljivo mirnim glasom povedal Zlatko Zahović. "Saj smo dobili po glavi, a smo nekatere namene tudi uresničili," je pristavil športni direktor vijoličastih. Gotovo je mislil na vrnitev Dareta Vršiča in Željka Filipovića, prav tako kot na nabiranje izkušenj nekaterih mladih moči, vse to je vsekakor vplivalo na podobo vijoličastih.

Super, zabiti v Ljudskem vrtu je nekaj nepozabnega, ampak pomembno je, da smo zmagali, da imamo dobro izhodišče in da se forma ekipe stopnjuje. Tudi na povratni tekmi bomo skušali narediti vse, da bi se uvrstili v finale.

BLAŽ VRHOVEC

Zlasti v prvem polčasu, nakar so ob boljšem nadaljevanju prišli do vodstva. Zdelo se je, da imajo dogajanje pod nadzorom, toda v končnici so se grofi, ki sicer niso blesteli, dvignili kot feniks iz pepela in z dvema goloma poskrbeli za preobrat, ki napoveduje izjemno zanimiv povratni obračun.

SEVEDA NI PRIJETNO
"Čestitam fantom za zmago. V kakršnikoli zasedbi se pojavi Maribor, ga je težko premagati. Še posebej na njegovem igrišču. Prepričan sem, da je bila tekma za gledalce zanimiva, sam sem privrženec tega, da je gledljiva. Odigrali smo dober prvi polčas, nadaljevanje pa odprli zelo slabo, a nato po spletu okoliščin rezultat znova preobrnili v našo korist," je dogajanja na igralni površini komentiral Simon Rožman.

Obraz Anteja Šimundže je bil pričakovano zelo resen. "V prvem delu nismo bili na želeni ravni, nakar smo po dobrem odprtju nadaljevanja prišli do pozitivnega rezultata, tudi sam se strinjam, da se je v končnici zgodil splet takšnih in drugačnih okoliščin. In naš petminutni 'blackout', ki je bil usoden. Začel se je s spektakularnim golom, kakršne vidimo le redko, pred tem smo po preobratu nadzirali potek dogodkov. Izgubiti doma seveda ni prijetno. Maribor želi vedno zmagati, ne glede na zasedbo, vendar so dejstva, mimo katerih ne gre. A za nami je šele prvi polčas," je razpredal domači trener in se potem dotaknil še zasedbe, ki jo je poslal na igrišče.

"Zavedali smo se težav, s katerimi se ubadamo. Ne smemo zanemariti spoznanja, da je manjkalo sedem igralcev. Namen je bil vrniti nekatere po poškodbah, da bi bili čim prej spet v tekmovalnem ritmu, ter uvajanje mladih igralcev, da bi dobili želeno kilometrino, da bi lahko v naslednjih letih tvorili jedro ekipe. Imamo nadarjene fante, ki so pokazali, da lahko odgovorijo na zahteve, v tej smeri bomo razmišljali tudi v prihodnje."

Drago Wernig - TAKA

ROŽMAN: NAJPREJ MORAMO PREŽIVETI SOBOTO
Grofi so zdaj kakopak v prednosti, kakšno je razmerje v odstotkih? "Morda se res sliši klišejsko, toda najprej se moramo 'sestaviti' do sobote, ko nas čaka gostovanje v Zavrču, saj je dejstvo, da nimamo številnčega kadra. Da, najprej moramo preživeti soboto, po tekmi stanje v slačilnici ni bilo videti najbolje. Vemo, kakšen Maribor lahko pričakujemo, hkrati si nadvse želim, da bi naše mesto doživelo spektakel. Kaj bo to prineslo? Zavedamo se kakovosti tekmeca, ki jo je dokazoval tudi na mednarodnem prizorišču, mi pa imamo po eni strani sami s seboj dovolj težav, a po drugi tudi izzivov. Če bi se lahko, bi se številkam res najraje izognil," je odvrnil 32-letni strokovnjak na klopi moštva iz knežjega mesta.

Tudi Mariborčani morajo pred povratnim dvobojem opraviti ligaško dolžnost. "Zdaj so vse misli usmerjene v gostovanje v Velenju, potem bomo znova razmišljali o pokalu. Smo v zaostanku, ampak verjamem oziroma sem prepričan o tem, da smo ga sposobni nadoknaditi," je odločen Ante Šimundža.

OPOZORILO? NE VEM ...
Celjani so v pričakovanju obračuna pod Kalvarijo doživeli neprijetno presenečenje, ko so morali v Areni Petrol priznati premoč Rudarju. Je bilo to pravšnje opozorilo za spopad z vijoličastimi? "Opozorilo? Ne vem ... Imamo drugačne cilje kot Maribor. Zelo iskreno, hočemo biti napadalni, če hočete všečni. Kakorkoli obrnete. V 27 krogih nismo imeli slabe tekme, vendar so nam vsi govorili, da se prej ali slej mora zgoditi tudi takšna. In se je. Bili smo neprepoznavni, brez energije. Če je tekma v Mariboru odgovor na petek, je to izjemno, ampak sam ne razmišljam v tej smeri. Še ogromno stvari moramo popraviti, najbolj pa me veseli, da si fantje na vsakem treningu kljub številčno skromnemu kadru po vseh naporih še vedno želijo delati, odpravljati napake. Če si nekdo nekaj želi, lahko tudi napreduješ," je za konec z zanimivim razmišljanjem postregel Simon Rožman.

VRHOVEC: NEPOZABNO
Med igralci, ki so prispevali največji delež k celjskemu uspehu, je bil nedvomno Blaž Vrhovec. Ne le zaradi izjemnega gola za 2:2. "Prvi polčas je bil zelo dober. Škoda, da nismo dosegli še kakšnega zadetka, na začetku nadaljevanja smo bili preveč pasivni. Mariboru smo prepustili pobudo, in ko to narediš, so posledice nemudoma opazne. Po zaostanku smo znova nadaljevali kot v prvem delu in vztrajali do konca, kar se nam je izplačalo," je dejal kapetan, ki je v 88. minuti poskrbel za najlepši trenutek dvoboja, vendar se zaradi tega ni želel riniti v ospredje: "Super, zabiti v Ljudskem vrtu je nekaj nepozabnega, ampak pomembno je, da smo zmagali, da imamo dobro izhodišče in da se forma ekipe stopnjuje. Tudi na povratni tekmi bomo skušali narediti vse, da bi se uvrstili v finale."

Drago Wernig - TAKA