Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
17.04.2015 10:34:00
Deli članek:

Pred tekmo pogovor o Kurtiću

Nikola Miljković

Poletje se bliža, z njim tudi naslednji prestopni rok, ki bi znal biti za Jasmina Kurtića še kako zanimiv.

V nedeljo se bosta v serie A pomerila Sassuolo in Torino, tekma se bo začela že ob 12.30. Ali prej ali potem pa bo med obema kluboma prišlo tudi do sestanka – jasno ne, da bi se dogovarjala o rezultatu, bog ne daj … Glavna tema pogovorov bosta dva nogometaša, govor bo tekel tudi o slovenskem reprezentantu Jasminu Kurtiću.

Čeprav Belokranjec igra v dresu Fiorentine, ni v lasti kluba iz Firenc. Na papirju je njegov lastnik še naprej Sassuolo, ki ga je leta 2013 odkupil od Palerma. Pri zeleno-črnih je nato igral pol sezone, a bil januarja 2014 posojen, in sicer k Torinu. Tam je pustil izjemen pečat, o tem priča tudi dejstvo, da ga je granata poskušala poleti tistega leta zadržati v svojih vrstah. Toda bitko zanj je dobila Fiorentina, kjer je Kurtić v tej sezoni odigral 26 tekem in se enkrat vpisal med strelce. Ni nemogoče, da ga bodo vijoličasti želeli zadržati, toda bolj se zdi, da se bo vrnil v Sassuolo. Ali bo tam tudi ostal, pa je že druga zgodba.

Kot poroča La Stampa, naj bi bili v Torinu pripravljeni zanj odšteti okoli tri milijone evrov, to je bržčas znesek, ki bi znal prepričati tudi vodstvo Sassuola.