Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Sabina Njena.si

Igralec in fotograf, ki je osvojil srce Sabine ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 07.03.2015 09:15:18

Po porazu jih zanima zgolj zmaga

Arsen Perić
Matic Fink je kljub porazu na večnem derbiju optimistično razpoložen pred nadaljevanjem bojev v 1. SNL.

Olimpija je v sredo izgubila večni derbi z Mariborom, toda časa za obžalovanje in objokovanje usode Ljubljančani nimajo. Že danes jih čaka naslednja tekma, ob 16. uri bo v Stožicah gostovala zasedba Rudarja iz Velenja. Za Olimpijo bo to obračun izjemnega obračuna, še zlasti v luči, da se glavni cilj, torej uvrstitev v Evropo, klubu iz prestolnice vse bolj izmika. Jasno, nič še ni povsem izgubljeno, časa za popoln preobrat je še dovolj, toda jasno je, da bodo morali varovanci Darka Karapetrovića zaigrati bolje, predvsem pa imajo bore malo prostora za spodrsljaje.


"Upam, da poraz v derbiju ne bo pustil večjih posledic. Zavedamo se, da nas tokrat čaka izjemno pomembna tekma. Rudar je zelo dobro moštvo, kljub nekoliko slabšemu rezultatskemu izkupičku v uvodnih dveh tekmah. Igramo na domačem igrišču, zato nas zanima zgolj zmaga," poudarja bočni nogometaš Olimpije Matic Fink, ki je po slovesu Bobana Jovića zasedel mesto na desni strani obrambe svojega kluba.

"Znan rek pravi, da sreča spremlja pogumne. Če bomo ponovili pristop z derbija tudi na srečanju z Rudarjem, potem lahko računamo na ugoden razplet. Obremenjevati se z dejstvom, da bomo nastopili nekoliko oslabljeni, ne pije vodo. Od uvodnega sodnikovega žvižga se moramo postaviti z jasnim sporočilom do nasprotnika, da nas zanima samo zmaga. Ponavljam, težko bo, a osebno verjamem, da smo v uvodnih tekmah pomladi dokazali, da smo na pravi poti. Moramo vztrajati na začrtani poti in verjeti v končni uspeh," je še pristavil 23-letni Fink, ki se bo moral tokrat znajti brez pomoči kaznovanega Nika Kapuna in poškodovanega prvega strelca Andraža Šporarja.

Članki iz rubrike