Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

rb
rb
0 07.03.2015 07:32:05

Šimundža: V dveh ali treh ni še nihče

Derbi so opravili z odliko in se hkrati povzpeli na vrh lestvice, toda že je pred Mariborčani naslednji vroč obračun. Tokrat bodo v zgodnjem popoldnevu v Areni Petrol na nasprotni strani Celjani, ki so bili v tej sezoni že dvakrat uspešnejši od vijoličastih.

»Nismo prevzetni, nismo v oblakih, ne živimo od zgodovine. Z obema nogama smo trdno na tleh in vemo, kaj prinaša uspeh. Razmišljamo le o naslednji preizkušnji, ki je vedno najpomembnejša. In na vsaki želimo osvojiti ves izkupiček,« po prestižni in zlasti pomembni zmagi v Stožicah poudarja Ante Šimundža, a dejstvo je, da so vijoličasti v prestolnici opravili velik posel. Če bodo uspešni še v knežjem mestu, jih bo na poti do novega naslova bržčas zelo težko zadržati. »V dveh ali treh spomladanskih krogih ni še nihče opravil dela do konca,« pa opozarja trener Maribora.

Trije ne morejo
Ante Šimundža bo lahko v Celju znova računal na usluge Aleša Mertlja, ki je odslužil kazen rumenih kartonov, v kadru pa gotovo ne bo treh igralcev. Dare Vršič okreva po artroskopiji kolena, Arghusa je v posteljo položila bolezen, Eriku Janži pa preglavice povzroča bolečina v stegenski mišici in ni pripravljen na največje napore.

Dela bo gotovo veliko tudi v knežjem mestu. »Nedvomno se bomo pomerili z nadvse motiviranim nasprotnikom, ki ima proti Mariboru vedno še dodatno energijo. Vemo, kaj nas čaka, prav tako se zelo dobro zavedamo, da moramo biti v vseh pogledih na najvišji ravni. Stoodstotni in pripravljeni na garaško delo. Vsako tekmo jemljemo z enako vnemo. Dejstvo je, da so čustveni naboji različni glede na nasprotnika, toda priprava profesionalca mora biti vedno enaka. Iz preprostega razloga, ker smo ambiciozni, želimo zmagati,« razmišlja nekdanji odlični napadalec.

Celjani so bili na obeh dozdajšnjih preizkušnjah v tem prvenstvu uspešnejši, prav tako je zanimivo, da so imeli obakrat v dveh tretjinah dvoboja številčno prednost. »Tako v Celju kot Mariboru smo bili kljub igralcu manj v igri enakovredni oziroma boljši, poleg tega smo bili v evropski fazi, če se lahko tako izrazim. Preskakovali smo iz mednarodnega na domače tekmovanje, vendar to ne spreminja dejstva o tem, da so Celjani dvakrat zmagali, mi pa smo tekmo dvakrat končali z desetimi igralci. Toda gledamo naprej in si prizadevamo, da bi se iz napak kaj naučili,« pravi Ante Šimundža.

-simundza dw


Ante Šimundža: Nismo prevzetni, nismo v oblakih, ne živimo od zgodovine. Z obema nogama smo trdno na tleh in vemo, kaj prinaša uspeh. Razmišljamo le o naslednji preizkušnji, ki je vedno najpomembnejša. In na vsaki želimo osvojiti ves izkupiček.

Pomembni adut prvakov bo gotovo Welle Ndiaye, ki je bil mož odločitve na derbiju. »Seveda sem vesel zaradi zadetka, še bolj zaradi zmage, toda to sem odmislil že med potjo iz Ljubljane. Zavedam se, da je vsaka tekma novo dokazovanje. Ob konkurenci v naši ekipi pa tudi vsak trening. Ena ali dve dobro odigrani tekmi ne pomenita ničesar,« se zaveda senegalski vezist. Jeseni je dobival le »drobtinice«, v spomladanskih 180 minutah pa je zelo opozoril nase.

»V prvi polovici sezone je bilo opazno, da v telesni pripravljenosti zaostajam za soigralci. Bili so močnejši od mene in najprej sem moral nadoknaditi zaostanek ter se prilagoditi zahtevam. Pred tem v Gorici skoraj osem mesecev nisem igral, nisem opravil bazičnih priprav in vse skupaj je pustilo posledice. Trdo sem delal na treningih, spodbujali in pomagali so mi tudi trenerji, tako da sem zdaj v želenem stanju. Za menoj so celotne zimske priprave in skušal bom izkoristiti vsako priložnost, ki mi bo ponujena. V Turčiji smo dobro delali, imeli zahtevne preizkušnje, in to mi je bilo izredno v pomoč. Še bolje pa moram spoznati gibanje soigralcev, razumeti, kje želijo žogo, in se še bolje vključiti v sistem igre, ki ga zahteva trener. Zato še naprej trdo delam,« ostaja skromen 24-letni vezist iz Dakarja.

ndiaye (obrez) dw


V pričakovanju obračuna z grofi pa še dodaja: »Vsaka tekma je zahtevna, saj si v slovenski ligi vsi najbolj želijo spraviti na kolena prav Maribor. Celje je dobra ekipa, ki nas je v tej sezoni dvakrat premagala. To nam bo dodaten motiv za novo uspešno predstavo, gremo pa v Celje z namenom ostati na dozdajšnji ravni. Pot do uspeha je preslikava dvoboja z Olimpijo. Zmagi sta prinesli dodatno samozavest, prevzeli smo prvo mesto na lestvici, kar je zasluga celotne ekipe, ki je zavzeto delala v pripravljalnem obdobju. To se vidi na prvenstvenih tekmah in danes nameravamo še enkrat potrditi, kaj zmoremo.«

Članki iz rubrike