Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

klemen bostjancic Necenzurirano

Kdo pri Boštjančiču želi pred javnostjo skriti...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Sabina Njena.si

Igralec in fotograf, ki je osvojil srce Sabine ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 07.03.2015 08:02:10

Celjani poznajo recept za Mariborčane

Domžalčani se še vedno lahko pohvalijo, da so zadnji, ki so Celjanom prizadejali poraz v tej sezoni.

Bilo je 27. julija ob Kamniški Bistrici, danes od takrat mineva 224. dan, kar je gotovo dosežek, vreden vsega spoštovanja. V knežjem mestu si kakopak neizmerno želijo, da bi uspešni niz nadaljevali v zgodnjem popoldnevu, z optimizmom jih navdaja tudi spoznanje, da so vijoličaste v dozdajšnjem delu prvenstva že dvakrat premagali.

Razmere v Areni Petrol so se vrnile v običajne tirnice, grofi so »preživeli« virusno okužbo. »Končno smo vstali iz postelj,« je včeraj zgodaj popoldne globoko vzdihnil Simon Rožman. »V glavnem smo zdravi, večina igralcev, ki je zbolela, je opravila petkov trening. Obrazi so znova nasmejani, v karanteni sta le še Amel Mujčinović in Marko Jakolić,« je pristavil trener Celja.

Pričakujem super tekmo. Tako kakovostno kot čustveno. Res zelo nestrpno čakamo na dvoboj, prisotne je nekaj pozitivne treme, a od svojih načel seveda ne nameravamo odstopati. Nadvse si želimo, da bi se na tribunah zbralo veliko gledalcev. Mislim, da si ekipa to zasluži. 

Po prestavljeni preizkušnji s Koprom je bil za grofe sredin dvoboj z Novomeščani specifičen. »V položaju, v katerem smo se znašli, zelo specifičen. Drži, da igra ni bila na želeni kakovostni ravni, tekmo smo preprosto izvlekli. Ne bi si želel, da bi to postala naša strategija, toda v danih okoliščinah je bilo kaj drugega težko pričakovati. Veseli me, da smo se ustrezno odzvali in da se je razpletlo po naših željah,« pravi najmlajši strokovnjak na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Danes je pred njim in njegovimi varovanci naslednji izziv. Velik izziv. »Pričakujem super tekmo. Tako kakovostno kot čustveno. Res zelo nestrpno čakamo na dvoboj, prisotne je nekaj pozitivne treme, a od svojih načel seveda ne nameravamo odstopati. Nadvse si želimo, da bi se na tribunah zbralo veliko gledalcev. Mislim, da si ekipa to zasluži. Tako zaradi dozdajšnjih iger kot položaja na lestvici, na nasprotni strani pa bo evropski Maribor, ki je na začetku pomladi jasno pokazal, kaj je njegov cilj,« je povedal Simon Rožman.

rozman (obrez) gw

Celjani so vijoličaste v tej sezoni že dvakrat premagali, kar je gotovo razlog za optimizem. »Ne oziramo se nazaj, smo pa optimistični, v kar nas sili naša ambicioznost. Imamo svojo računico in verjamem, da poznamo recept, kako se Mariboru postaviti po robu. Zaupamo v svoje sposobnosti in menim, da tudi tekmeci razmišljajo o nas,« je z mirnim glasom pripovedoval obetavni trener. Za obračun s Krko se je odločil za drugačno postavitev 4-4-2, po kateri grofi jeseni niso posegali. »V tem trenutku smo bili v to prisiljeni, a ko se bomo stabilizirali, se bomo najbrž znova vrnili na preverjeni sistem 4-2-3-1,« je pojasnil Simon Rožman.

Utrip slačilnice je razkril Marko Krajcer. »Pričakovanja so tako kot vselej visoka. Čeprav igramo proti evropskemu Mariboru, ki svojo kakovost dokazuje iz kroga v krog, si želimo nadaljevati niz neporaženosti. V tekmo gremo brez pritiska, želimo igrati dober nogomet in gledalcem ponuditi čim več. Verjamem, da je pred nami dober obračun, na katerem močno upamo tudi na bučno podporo s tribun. Naši gledalci so nas na takšnih preizkušnjah vedno izdatno podprli, zato si tudi tokrat želimo, da bi nam z navijanjem vlili dodatnih moči. Skupaj nam lahko uspe.«

Članki iz rubrike