kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 07.03.2015 08:51:53

Operacija kraja talenta: up Avstrije, prihodnost Slovenije?

SK Sturm
V Avstriji nase vse bolj opozarja nogometaš, na katerega je po naših informacijah že pozorna tudi Nogometna zveza Slovenije.

Sandi Lovrič je nogometaš, za katerega verjetno še niste slišali. Toda nič hudega, vendarle gre za šele 16-letnega fanta, ki za nameček žoge sploh ne brca pri nas. V Avstriji pa je drugače, tam je bore malo nogometnih navdušencev, ki ga ne bi poznali. Kar je povsem logično: v tem trenutku velja za enega najbolj nadarjenih nogometašev pri naših sosedih.

Pri Sturmu je že okusil slast elitne bundeslige, je tudi kapetan reprezentance do 17 let. V teh dneh se je glas o najstnikovih sposobnostih še okrepil, saj je njegov zastopnik Max Magmayr v pogovoru z avstrijskimi mediji razkril, da so se z Lovričem že začeli spogledovati klubi iz tujine, natančneje Italije. A ne Pro Vercelli ali kakšen drug manjši klub, zanimanje za obetavnega vezista naj bi pokazala kar milanski velikan Inter in aktualni prvak Juventus iz Torina. Oba sta Lovriča bojda že povabila na spoznavni obisk, do konkretnejših pogovorov pa bi lahko prišlo poleti, ko bo Sturm bržčas začel zbirati ponudbe za svojega obetavnega nogometaša.


IZPOSTAVIL GA JE ŽE MILANIČ
Do tukaj vse lepo in prav, Avstrijci imajo novega talenta. Pa kaj? Zakaj bi se s tem mi obremenjevali? No, pa saj je jasno: ime mu je Sandi, piše se Lovrič. Moramo dodati še kaj? Pa vseeno bomo, če po naključju še vedno tavate v temi. Lovrič je že res avstrijski nogometaš, a se po njem pretaka slovenska kri. Starša prihajata iz Primorske, kot smo izvedeli, ima Lovrič tako avstrijsko kot tudi slovensko državljanstvo. To pa še ni vse; na fanta, ki ga je med svojim službovanjem pri Sturmu nekajkrat izpostavil tudi nekdanji trener črno-belih Darko Milanič, so po naših informacijah že postali pozorni tudi vplivni veljaki Nogometne zveze Slovenije. Ne, ker bi jim bil simpatičen, ne, ker bi privoščili Avstrijcem, da imajo (menda) tako nadarjenega nogometaša, pač pa zaradi precej bolj sebičnih razlogov. Oziroma z drugimi besedami; v povezavi z Lovričem je menda že stekla tako imenovana operacija kraja talenta. Kako daleč je, ne vemo. Prav tako je še nemogoče napovedovati, ali bo uspešna ali ne. Lovrič je po besedah naših novinarskih kolegov izza severne meje precej navezan na Avstrijo, ki mu je ne nazadnje v nogometnem smislu dala vse. Ampak če bi na tehtnico postavil uspešnost avstrijske in slovenske reprezentance v zadnjih dveh desetletjih, potem bi mu hitro postalo jasno, v dresu katere bi imel večje možnosti za nastop na velikem tekmovanju.

Kakorkoli, fant jih ima vseeno šele 16 let in marsikaj bo moral še dokazati na svoji nogometni poti. Je pa pohvalno, da se je znašel tudi na radarju nogometne zveze. Kdo ve, morda pa se kje daleč od naših oči skriva novi Kevin Kampl. In škoda bi bilo, če bi se nam izmuznil med prsti.

Članki iz rubrike