Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

jb
jb
0 07.03.2015 09:14:58

OLIMPIJA - RUDAR: Ranjeni 1 - Ranjeni 2

Lahko se je sončiti v slavi uspehov, precej težje pa se je pobrati, ko prejmeš boleč, res boleč udarec.

In Olimpija in Rudar se v medsebojni obračun, ki se bo danes v Stožicah začel ob 16. uri, podajata kot ranjena. Zmaji še nekoliko bolj, sredi tedna so namreč izgubili na večnem derbiju. Maribor iz Ljubljane ni odnesel le zmage, razodel je tudi številne težave, ki že dolgo časa mučijo Olimpijo. Ker je slednja ostala tudi brez Andraža Šporarja in bo danes pogrešala še Nika Kapuna, so obeti še nekoliko bolj črnogledi. Skratka: ranjeni, oslabljeni in z načeto samozavestjo. Kadar je tako, ni lahko igrati. Toda če se želi Olimpija res prebiti v Evropo, kar ostaja glavni cilj zmajev, potem besede ne bodo dovolj. Precej bolj bodo potrebna konkretna dejanja na igrišču.
»Zanima me, kakšna bo reakcija ekipe po napornem derbiju z Mariborom. Sam imam kar dober občutek, fantje pa se zavedajo, da je vsaka naslednja tekma najpomembnejša. Zanima nas zgolj zmaga in napredek v igri. Za Rudar vemo, da je neugodna ekipa, ki zna izkoristiti vsako napako nasprotnika,« pravi trener Olimpije Darko Karapetrović, branilec Kenan Bajrić je pristavil: »Storili bomo vse, da popravimo našo neučinkovitost s predhodne tekme. Proti Mariboru smo bili v zaključkih akcij premalo aktivni oziroma ambiciozni.«



Gostje iz rudarskega mesta se bodo predstavili brez kaznovanega Denisa Klinarja, manjkal pa bo tudi Leon Črnčič, ki je zaradi poškodbe kolena že zaključil sezono. Če temu dodamo še dejstvo, da je Rudar sredi tedna izgubil na gostovanju pri Radomljah, potem je jasno, da trener Jernej Javornik pred obiskom največjega stadiona v državi zagotovo ni brez skrbi.

Članki iz rubrike