Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 16.01.2015 10:23:50

Zakaj se je Zahović zavil v molk?

Drago Wernig - TAKA
Pod Kalvarijo možnosti prestopa Petra Stojanovića v Bešiktaš nočejo komentirati.

Mariborčani so pred uresničitvijo novega odmevnega prestopa. Rekordnega! Naši viri nam zagotavljajo, da bi bilo precejšnje oziroma že kar veliko presenečenje, če Petar Stojanović v prihodnjih dneh ne bi postal novi član turškega velikana Bešiktaša. Ob najvišji odškodnini v zgodovini slovenskega prvoligaškega nogometa.

Kakopak smo si prizadevali, da bi v Ljudskem vrtu dobili kakšno še bolj oprijemljivo informacijo in morda celo potrditev naših navedb, toda to je v teh dneh misija nemogoče. Prav tako ni nihče ničesar zanikal, vendar zgolj zato, ker je morebitni prestop Petra Stojanovića prepovedana tema pogovorov. Ne pomnimo, da bi se kdaj pripetilo kaj takega, toda celo Zlatko Zahović se je zavil v molk. Novinarjev se sicer ne izogiba, a ko beseda steče o potencialnem poslu s črno-belimi iz Istanbula, se le skrivnostno nasmehne ...

Tega seveda ne moremo z gotovostjo trditi, a skoraj prepričani smo, da tudi takšen odziv športnega direktorja vijoličastih razkriva, da se dogaja nekaj resnega. Zelo resnega, kar bi navsezadnje lahko sklepali tudi po tem, da je Petar Stojanović izpustil sredino prijateljsko preizkušnjo z ZTE-jem v Lendavi.


Odposlanci Bešiktaša naj bi v četrtek že pripotovali v Maribor in s predstavniki dvanajstkratnih slovenskih prvakov sedeli za isto mizo. Pogajanja menda zelo lepo napredujejo, po nekaterih informacijah sta kluba bojda zelo blizu dogovora o višini odškodnine oziroma naj bi bil dogovor že sklenjen. Zdaj je treba vse skupaj spraviti še na papir in opraviti administrativni del posla, naposled mora palec dvigniti še predsednik Bešiktaša Fikret Orman, ki bo vse skupaj kakopak plačal. Če ne bo nepredvidenega preobrata, naj bi se zgodba razpletla zelo kmalu, Petar Stojanović bi po tem scenariju pogodbo s trinajstkratnimi turškimi prvaki podpisal najpozneje sredi prihodnjega tedna.

Seveda je najbolj vroče vprašanje, kakšen je znesek, ki ga bo Bešiktaš odštel Mariboru za predčasni odhod 19-letnega Ljubljančana. Bolj ali manj je jasno, da gre za rekordno številko. Vijoličastim naj bi pripadlo nekaj manj kot tri milijone evrov, več kot dovolj razlogov za zadovoljstvo bo imel tudi Petar Stojanović, najboljšega mladega igralca lanskega leta po izboru Ekipe24 prav tako čaka bogata pogodba. In ogromno novih izzivov ter športnih motivov, z Bešiktašem ga čaka ogorčen boj za naslov prvaka.

Slaven Bilić in njegovi varovanci so sicer v primerjavi z večnima tekmecema Fenerbahčejem in Galatasarayem v nekoliko podrejenem položaju, saj so trenutno "brezdomci". Ker klub gradi nov izjemno sodoben objekt, svoje tekmece gostijo na olimpijskem stadionu v Istanbulu, medtem pa so zelo verjetni soigralci slovenskega reprezentanta odpotovali na priprave v Antalyo.

Nekdanji selektor hrvaške izbrane vrste ima na voljo 28 igralcev, na turško riviero so odpotovali Tolga Zengin, Cenk Gönen, Günay Güvenç, Veysel Sapan, Oguz Aksoy, Furkan Yaman, Muhammed Enes,Serdar Kurtuluş, Ismail Köybası, Ramon Motta, Tomaš Sivok, Ersan Adem Gülüm, Ümit Karaal, Atinc Nukan, Ugur Boral, Pedro Franco, Necip Uysal, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Gökhan Töre, Oguzhan Özyakup, Kerim Frei, Olcay Sahan, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek, Demba Ba, Jose Sosa in le nekaj dni stara okrepitev Alexander Milošević, švedski reprezentančni napadalec je v Bešiktaš prestopil iz AIK-a.

Članki iz rubrike