Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
15.01.2015 22:47:16
Deli članek:

Ga bodo pripeljali že januarja?

Reuters

Liverpoolu v letošnji sezoni ne gre nič po načrtih, boljšo formo so ujeli šele pred kratkim, toda vseeno na lestvici zasedajo šele 8. mesto.

Za njihove ne preveč blesteče predstave so v veliki meri krivi napadalci. Rdeči iz mesta Beatlov so v letošnji sezoni na 21 tekmah premier lige zabili vsega 29 zadetkov - za primerjavo, najboljši ekipi Chelsea in Manchester City sta jih zabili 46 in 45 -, tako da šele 8. mesto nikakor ne čudi. 

Navijači Liverpoola razloge iščejo predvsem pri odhodu Luisa Suareza, v minuli sezoni najboljšega nogometaša angleške prve lige in prvega strelca, ki se je poleti preselil v Barcelono. Obenem pristaši rdečih preklinjajo tudi kruto usodo, ki je za več mesecev z igrišč oddaljila Daniela Sturridgea, ki se šele zdaj počasi vrača po poškodbi. 

Toda na nek način so si za slabe rezultate in neučinkovitost pri Liverpoolu krivi tudi sami. Trener Brendan Rodgers se je odločil, da bosta kot zamenjavi za Suareza in Sturridgea dovolj že nogometaša, ki ju je Liverpool pripeljal pred začetkom letošnje sezone, Ricky Lambert in Mario Balotelli. Ob še enem novincu, Lazarju Markoviću, bi morali imeti rdeči povsem spodoben napad. 

A ušteli so se v kalkulacijah. Ricky Lambert je pri Liverpoolu le še bleda senca napadalca, ki si je v prejšnji sezoni z odličnimi igrami v dresu Southamptona priigral celo vpoklic v reprezentanco, Mariu Balotelliju gre po glavi vse drugo razen nogometa, Lazar Marković pa je enostavno še preveč zelen. Liverpoolčani imajo tako namesto smrtonosnih napadalcev v svoji ekipi limitirane nogometaše. 

Kdo ve, koliko zadetkov bi zabil in na katerem mestu bi se nahajal Liverpool, če bi pred sezono vztrajal pri tem, da odličnega mladega belgijskega napadalca Divocka Origija že takoj pripelje na Anfield. Liverpool je Origija že poleti namreč odkupil od francoskega Lilla, toda kljub temu, da je zanj odštel 13 milijonov evrov, ga je pustil še eno sezono v Franciji, kjer Origi blesti. 

Blesti tako zelo, da ga Liverpool na vsak način želi v svoje vrste pripeljati že januarja. "Pogovarjamo se, toda za zdaj vam ne morem povedati še ničesar. Nič se še nismo dogovorili, kajti v prvotnem dogovoru je zapisano, da Origi ostane pri Lillu do konca letošnje sezone in se k nam preseli šele poleti. Če nam ne bo uspelo, se bomo pač morali zadovoljiti z igralci, ki jih imamo na voljo," je o morebitnem prihodu 19-letnega Belgijca povedal Rodgers, ki je zavrnil možnost odhoda Balotellija: "Mario je dober človek, ki pri nas ni zabil toliko zadetkov, kot bi želel sam in kot bi želeli mi. Toda odločeni smo, da mu pomagamo najti rešitev v našem okolju, tako da januarja zagotovo ne bo odšel drugam."