Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.01.2015 23:25:48
Deli članek:

Od 2017 na pravem lepotcu

vszi

Ni skrivnost, da bodo pri italijanskem velikanu Romi gradili nov stadion, v javnost pa so že pricurljale prve fotografije, kako naj bi bil videti rimski lepotec.

Italijanski klubi imajo v primerjavi s konkurenco v drugih ligah en velik minus. Za razliko od tujih tekmecev je le malokatero moštvo iz apeninskega polotoka lastnik stadiona, na katerem igra tekme. Po navadi je lastnik kar mesto, iz katerega klub prihaja, svoj stadion pa ima od največjih italijanskih klubov le Juventus. 

Po poteh stare dame pa bo šla tudi Roma. Pri rimskem velikanu so napovedali, da bodo do leta 2017 zapustili Olimpico, ki si ga delijo z mestnim tekmecem Laziem in odšli na svoje. Stadio Della Roma, kot se bo imenoval nov objekt, na katerem bodo igrali Francesco Totti - če bo takrat seveda še aktiven - in druščina, pa bo - če gre verjeti prvim fotografijam - resnično izjemen in dih jemajoč. 

Navdih za dizajn so arhitekti črpali iz verjetno najbolj znane turistične atrakcije v Rimu Koloseja, zgrajen pa bo iz kombinacije jekla, stekla in kamna. Ob stadionu bo tudi najsodobnejši trening in wellness center, prečudovit objekt pa bo sprejel 52.500 gledalcev. Ta številka pa bo lahko ob največjih dogodkih zrasla na 60.000. 

V fotogaleriji si lahko ogledate, kako naj bi bil videti nov stadion Rome.

Galerija