Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
16.01.2015 10:08:03
Deli članek:

Video: Ihbeisheh zapisan v zgodovino

Reuters

Nogometaš Krke Jaka Ihbeisheh se je na azijskem pokalu v Avstraliji za vse večne čase vpisal v zgodovino.

V Avstraliji se je pred tednom dni začel 16. azijski pokal, ki je nekaj posebnega tudi za Slovenijo. V deželi tam spodaj imamo namreč svojega predstavnika. Jaka Ihbeisheh, sin mame Slovenke in očeta Palestinca, brani barve palestinske reprezentance. Na dresu nosi priimek Hbaisha, nase pa je opozoril že na svojem prvem nastopu na omenjenem tekmovanju. Palestinci so sicer še drugič zapored visoko izgubili; potem ko so jih Japonci razbili s 4:0, so morali proti Jordaniji priznati premoč z 1:5. Toda edini zadetek za poražence, ki se bodo v zadnjem krogu pomerili še z Irakom, je dosegel prav Ljubljančan.

Nogometaš Krke je v 85. minuti z lepim volejem z levo nogo premagal jordanskega vratarja Amerja Šarifa, dosegel prvi palestinski gol na turnirju in se vpisal v zgodovino. Postal je prvi Slovenec, ki je kdajkoli zabil zadetek na azijskem pokalu. Pa ne samo to. To je bil celo sploh prvi gol Palestine v zgodovini azijskega pokala! Ihbeisheh je torej čisto pravi palestinski junak.


V Melbournu je sicer vse zasenčil nogometaš po imenu Hamza Al Daradreh. Triindvajsetletni napadalec se je namreč podpisal pod kar štiri zadetke, to med drugim pomeni, da je postal prvi nogometaš, ki je na tem azijskem pokalu dosegel hat-trick.

Oglejte si, kako je Slovenec dosegel zgodovinski zadetek, akcija zanj se začne pri 5:20.