rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

eč
0 03.11.2014 15:01:22

Celje: 100 sanjskih dni

Grega Wernig
Povsem nepričakovano ritem v 1. SNL narekujeta kluba iz Domžal in Celja. Slednje je neporaženo že dolgih 100 dni.

Celje morda še nikdar, odkar igra v 1. SNL, ni bilo tako vroče kot v tem trenutku. Četa trenerja Simona Rožmana je neporažena že 100 dni, s svojo dinamično igro navdušuje in svoje navijače in celotno slovensko nogometno javnost. Določeni posamezniki si iz kroga v krog dvigujejo ceno in vedno več oglednikov prihaja na tekme celjskega kluba. Nekaj jih je bilo tudi v Ljubljani, kjer je Celje s 3:1 premagalo Olimpijo. Čeprav so se zeleno-beli precej razburjali zaradi sodnika Slavka Vinčića, pa je vseeno potrebno priznati, da so gostje zasluženo prišli do treh točk. Bili so pač boljši. Kot v zadnjem času od večine. Navijači pa se že sprašujejo: lahko Celjani v takšnem slogu vztrajajo do konca sezone? In kam dejansko lahko posežejo? Je možen celo boj za naslov prvaka?

"Še enkrat več bi rad svoje čestitke namenil vsem nogometašem našega moštva. Njihovo trdo delo na treningih - tako ekipnih kot tudi individualnih - se iz dneva v dan bolj obrestuje. Veseli me, da vse delovne zadolžitve opravljajo z veseljem, odrekanje za lastno in tudi naše kolektivno dobro pa jim je postalo že nekaj vsakdanjega. Menim, da imajo fantje še veliko za pokazati, le to pa jim lahko uspe ob predpogoju, da bodo še naprej maksimalno osredotočeni na iskanje načinov o njihovem vsakodnevnem napredku," je po tekmi v Stožicah razpredal Rožman. Za najmlajšega trenerja v ligi je to šele prva samostojna trenerska služba v prvoligaškem nogometu, a deluje, kot da bi imel za seboj že desetletja na tej ravni.

OSTATI REALEN


Z zmago nad Olimpijo so Celjani skočili na drugo mesto na lestvici, zdaj jim bežijo le še Domžale. "Čeprav se nahajamo v lepi seriji rezultatov, ostajamo z obema nogama na realnih tleh. Minuli pozitivni rezultati nikakor niso zagotovilo za uspeh na prihodnji tekmi, tako da je treba odmisliti to serijo. Potrebno je ostati realen, iti iz tekme v tekmo, z lestvico pa se bomo ukvarjali v mesecu maju. Do tedaj pa nas čaka še ogromno dokazovanja," kljub vsemu ostaja miren Rožman, ki je brez poraza že neverjetnih osemnajst tekem zapored.

Eden tistih, ki nosijo glavno breme v celjski igri, je tudi Sunny. Napadalec iz Nigerije je v prvenstvu in pokalu za Celje odigral 19 tekem in zabil 11 golov, kar dovolj priča o tem, kako pomemben člen je.

"Za nami je težka tekma, trdo smo morali garati za zmago. Na začetku nam morda ni najbolje steklo, a smo na srečo po nekaj minutah uspeli umiriti nalet Olimpije. V nadaljevanju smo z zbrano igro stopnjevali pritisk, to pa se je odrazilo najprej s prvim, nato pa še z drugim zadetkom v ljubljanski mreži. Kljub prejetemu zadetku približno petnajst minut pred koncem srečanja se nismo ustrašili, še vedno smo želeli nadzorovati potek igre. Na koncu je naše vodstvo povišal še Mislav, tako da smo se zasluženo veselili vseh treh točk," je vtise s tekme v prestolnici strnil nekdanji mladinec Reala iz Madrida in se dotaknil tudi prihajajočega obračuna z Gorico: "Naše misli so sedaj že usmerjene proti Gorici. Gremo iz tekme v tekmo, preteklost je pozabljena. V soboto igramo na domačem terenu, kjer je cilj jasen. Prepričan sem, da nas bo naš trenerski štab ponovno odlično pripravil na tekmo, zato se lahko mirno, a zavzeto pripravljamo na tekmo prihodnjega kroga. Upam, da nas bo znova spodbujalo lepo število naših pristašev."
Galerija

Članki iz rubrike